Подробиці "важких" переговорів Кулеби щодо ПП-2

Глава українського зовнішньополітичного відомства перебуває у Німеччині з офіційним візитом.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту до Німеччини у вівторок, 8 червня, провів ряд зустрічей з вищими посадовими особами країни, в ході яких обговорив, зокрема, загрози російського газопроводу Північний потік-2, повідомила прес-служба міністерства.

"У перший день візиту в Берлін я провів важкі переговори щодо Північного потоку-2 і Нормандського формату. В обох випадках діє правило: ніщо остаточно не узгоджено, поки все не узгоджено", - заявив глава вітчизняного МЗС.

Так, у бесіді з держсекретарем Міністерства економіки та енергетики Німеччини Андреасом Файхтом Кулеба підкреслив, що російський трубопровід не тільки підриває енергетичну безпеку України та Європи, а й розколює союзників.

У зв'язку із цим, попередив український міністр, Україна продовжить виступати проти запуску ПП-2.

За підсумками переговорів Кулеба зазначив, що Німеччина - "це друг, який дуже допоміг Україні і з яким можна вирішувати навіть найскладніші проблеми".

Раніше глава Держдепу США Ентоні Блінкен назвав "доконаним фактом" завершення будівництва Північного потоку-2.

При цьому він заявив, що Вашингтон вивчає варіанти дій для підтримки України після запуску російського газопроводу, пом'якшити наслідки якого, за словами Блінкена, США можуть.

У Міненерго знають, як убезпечити Україну від ПП-2

За матеріалами:  Корреспондент.net
Добавлено: 9-06-2021, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх