Зустріч в Женеві: Головне з біографій президентів РФ і США (ВІДЕО)

Байден писав мемуари, а Путін мав батька-абьюзера і був КДБістской "міллю"

Путін і Байден зустрічаються сьогодні в Женеві.


Президент США Джо Байден і глава Кремля Володимир Путін сьогодні, 16 червня, зустрічаються в Женеві. Саміту передував напружений період заочного спілкування: після входження на посаду президент Джо Байден публічно називав Володимира Путіна вбивцею, ввів новий список санкцій пакет проти Росії і вислав десяток московських дипломатів додому. Зустрітися з Путіним він сам запропонував на нейтральний території в Європі після самітів з Великою сімкою, НАТО і Європейським Союзом.

ТСН. ua розповідає головні моменти з біографій глави Білого дому Джо Байдена і глави Кремля Володимира Путіна.

Джо Байден
  • Склав присягу і знаходиться на посту президента США з 20 січня 2021 року
  • Двічі одружений, зараз має двох дітей (ще двоє загинули) і п'ятеро онуків
  • Вважає себе ревним католиком
  • Не вживає алкоголь, виступає проти легалізації марихуани
  • Страждає з молодих років заїканням, але йому вдалося це частково подолати
  • Вік: 78 років
  • Зріст: 182 см
Джозеф Робінетт Байден молодший, відомий як Джо Байден, народився 20 листопада 1942 року в Скрентоні (Пенсільванія, США). Уже в підготовчій школі Джо займався спортом, грав у футбол, але через астму був змушений покинути це заняття. Вищу освіту він здобув в Університеті Делавера в Ньюарку, де вивчав історію та політичні науки. Згодом отримав ступінь доктора правознавства.

Уже в 30-річному віці Байден став сенатором США і перебував на цій посаді до 2009 року. У президенти Байден вперше балотувався в 1987 році, але зазнав невдачі. Тоді його мова звинуватили в плагіаті і Байден вибув з кампанії.

Вдруге він зважився йти в президенти в 2008 році. Одним з його конкурентів від демократичної партії був Барак Обама. Але знову Байден припустився помилки і необережно висловився про свого конкурента і його слова багато американців розцінили як образу.

"Він перший топовий афроамериканець, прекрасно говорить, розумний, чисто одягається і приємний на вид. Він - явище", - сказав тоді Байден.

Але вже в 2020 році Джо Байден став переможцем на президентських виборах в США, коли набрав 290 з необхідних 270 голосів виборців.

Відомо, що Байден найбільше цінує сім'ю, але втрата рідних людей завдала йому сильний біль в життя. Його дружина Нелія Хантер разом з їх дочкою Наомі загинули в автокатастрофі в 1972 році. Від шлюбу у нього залишилися двоє синів Джозеф і Хантер. Старший Джозеф у віці 46 років помер від раку мозку. Йому ж Байден присвятив книгу мемуарів "Пообіцяй мені, тато".

Зауважимо, що вище згаданий розповідь має 272 сторінки, а для українського читача особливо цікавий тим, що Байден описує свої шість поїздок в Україну, і спілкування як з представниками колишнього керівництва країни, так і своє розчарування через небажання тодішньої влади боротися з корупцією.

Зараз Джо Байден перебуває у другому шлюбі з Джилл Трейсі. Вони мають спільну доньку Ешлі Блейзер.

У політиці Байден виступає за збереження санкцій проти Росії і її повернення в G7. А в недавньому телевізійному інтерв'ю президент Байден погодився з визначенням про Володимира Путіна "вбивці". Зараз Вашингтон активно підтримує Україну і має жорстку позицію щодо Росії.

ВІД СЕНАТОРА До ЧОЛІ ДЕРЖАВИ - ПОЛІТИЧНИЙ ШЛЯХ ДЖО БАЙДЕНА


Володимир Путін
  • Вперше став президентом у 2000 році
  • Сімейний статус: розлучений, має двох дітей
  • Зріст: 170 см
  • Вік: 68 років
  • Глава політичної партії "Єдина Росія"
  • Кандидат економічних наук
  • Майстер спорту з самбо і дзюдо
Володимир Путін народився в 1952 році в російському Санкт-Петербурзі в родині робітників з Тверської області. Рідні Путіна ніколи не займали високих посад і сім'я жила дуже бідно. Двоє братів Путіна померли в дитинстві. У Мережі є інформація, що батько Путіна нібито виколов вилами очей його матері. Згодом обоє батьків Путіна померли від раку.

На четвертому курсі навчання в університеті Путіна завербували в КДБ як "позаштатного працівника", а незабаром взяли в структуру офіційно, де пропрацював до 1990 року. І під час роботи в спецслужбі навіть отримав агентурний ім'я "Моль".

Після цього Путін потрапив на роботу в мерію Петербурга. В ті роки з ім'ям Путіна пов'язують створення першої валютної біржі в Петербурзі. Вже з 1996 року він перебрався в Москву і за три роки пройшов шлях від заступника керуючого справами президента до секретаря Ради безпеки РФ. Уже в 1999 році Путін став прем'єром Росії. тоді

Добавлено: 16-06-2021, 12:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх