Байден зустрівся з сім'ями постраждалих у Маямі

Президент Джо Байден та перша леді Джил Байден поговорили з сім'ями постраждалих внаслідок обвалу багатоповерхівки у Маямі. Водночас місцева влада заявила про припинення пошукових робіт.

Надії знайти живих під уламками зникають, – Байден

Зустріч президентського подружжя з сім'ями постраждалих та рятувальниками тривала у Флориді 3 години. Глава держави зауважив, що люди ставляться до ситуації реалістично і не мають марних надій.

Обвал 12-поверхівки у Маямі: жертв уже 18, з них 2 – діти

Вони знають, що шанси з кожним днем зменшуються. Але щонайменше вони хочуть повернути тіла,

– сказав президент.

Байден зазначив, що для нього важливо поговорити з кожним, "хто хотів погорити з ним".

За словами президента, люди задавали важкі питання. Вони хвилюються, що не зможуть поховати близьких, якщо рятувальники не знайдуть їх тіла.

Президент похвалив координацію між місцевими, державними та федеральними агентствами на місцях та аплодував службам швидкого реагування. Він також подякував рятувальникам та наголосив, що цінує їх працю.

Причина трагедії

На питання про причину обвалення, Байден сказав, що немає переконливих доказів того, що сталося. Водночас є "всілякі раціональні припущення" про іржу арматури будівлі і питання про цемент.

Рятувальні роботи припинили

Мер округу Майамі-Дейд Даніелла Лівайн Кава заявила про призупинення цілодобових пошуків постраждалих, пише The Washington Post. Причина – "структурні проблеми". Роботи дозволили лише там, де це визнали безпечним.

За словами чиновниці, офіційні особи готуються до можливого зносу вежі кондомініуму.

За матеріалами: 24tv.ua
Добавлено: 2-07-2021, 09:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх