Кількість інфікованих COVID-19 у світі перевищила 191,2 млн, жертв уже понад 4,1 млн (ІНФОГРАФІКА)

Станом на ранок 19 липня у світі зареєстрували 445 267 нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19. Померли за добу - 6878 осіб. Євросоюз випередив США за кількістю вакцинованих

Станом на ранок 19 липня у світі зареєстрували 445 267 нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19. Померли за добу - 6878 осіб.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це свідчать дані на Worldometers.

Згідно з даними центру, у світі зафіксовано 191 230 672 випадки інфікування, з них 445 267 лише за минулу добу.

Від ускладнень, викликаних вірусом, померли вже 4 105 847 осіб, з них 6878 за минулу добу.

Побороли хворобу і вилікувалися 174,1 млн осіб.

У п'ятірці світових лідерів за кількістю заражень COVID-19 - США, Індія, Бразилія, Росія та Франція.

Україна розташовується на 18-му місці світового рейтингу і на 8-му в Європі. Водночас варто зазначити, що Україна посідає 75-ту позицію серед інших держав за кількістю нових випадків коронавірусу за добу, а серед країн Європи – 13-ту, за летальними випадками - 59-ту і 6-ту позицію відповідно.

Як повідомлялось, Франція три дні поспіль фіксує понад 10 тисяч нових заражень. МОЗ Франції заявляє, що 96% заражень коронавірусом припадає на невакцинованих.

А Велика Британія зняла обмеження, запроваджені з метою боротьби з поширенням коронавірусу SARS-CoV-2. З опівночі понеділка, 19 липня, в країні не діють, серед іншого, правило триматися на відстані від інших людей у закритих приміщеннях і рекомендація працювати з дому.

Джонсон закликав співвітчизників залишатися розсудливими і зробити щеплення проти COVID-19. Сам прем'єр перебуває на карантині після контакту з інфікованою особою.

Рішення британської влади викликало невдоволення опозиції. Джонатан Ешворт, експерт Лейбористської партії з питань охорони здоров'я, назвав позицію офіційного Лондона "безрозсудною". З особливо гострою критикою лейбористи обрушилися на скасування маскового режиму.

Проведене в Гонконзі дослідження серед медичних працівників із державних лікарень та приватних клінік показало, що у тих, хто отримав вакцину Pfizer, в середньому в 10 разів більше антитіл від коронавірусу, ніж у щеплених CoronaVac. 

У країнах Євросоюзу першу дозу вакцини отримали щонайменше 55,6% населення, а ось в Сполучених Штатах цей показник зараз складає 55,4% від кількості населення.

Євросоюз вперше випередив Штати за відсотком щеплених. Однак США поки лідирують за кількістю повністю вакцинованих людей. У Штатах цей показник становить 48%, а в країнах ЄС - 42% населення.

Відставання Євросоюзу від США було пов'язано з тим, щоб європейські країни на початку використовували більш обережний підхід до вакцинації, тому вакцинальна кампанія розгорталася повільніше, ніж в Штатах

За матеріалами: Цензор.Нет

Добавлено: 19-07-2021, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх