Олімпійський комітет не дозволив Європейському Союзу пронести свій прапор на церемонії відкриття Олімпіади-2020

МОК заявив, що всі спортсмени на Іграх будуть просувати спільні цінності ЄС і Олімпіади, незалежно від того, які прапори у них будуть на церемонії відкриття.

Олімпійський комітет не дозволив Європейському Союзу пронести свій прапор на церемонії відкриття Олімпіади-2020 

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) відмовив Євросоюзу в тому, щоби словенська команда пронесла прапор ЄС на церемонії відкриття Олімпіади-2020, передає Politico.

Представники ЄС попросили організаторів Олімпійських Ігор в Токіо дозволити словенської команді пронести не лише прапор своєї країни, а й прапор ЄС на церемонії відкриття Олімпіади. Їм відмовили. 

"Олімпійська команда може використовувати лише один прапор, одну емблему і один гімн, які були затверджені Національним олімпійським комітетом і схвалені виконавчої комісією МОК", - заявили в комітеті.

Словенія на даний момент головує в ЄС, і саме тому виникла думка про те, що збірна цієї країни могла б пронести на церемонії прапор Євросоюзу.

Лист з пропозицією про прапор ЄС в МОК написали заступник голови Єврокомісії Маргарітіс Схінас і прем'єр-міністр Словенії Янез Янша. Його опублікували напередодні.

У листі говорилося, що використання Словенією прапора ЄС зробить країну "представником європейської єдності і цінностей, підкріплюється нашим Союзом, які збігаються з цінностями олімпійського руху".

У відповідь на це МОК заявив, що всі спортсмени на іграх будуть просувати спільні цінності ЄС і Олімпіади, незалежно від того, які прапори у них будуть на церемонії відкриття.

Раніше повідомлялось, що на сайті Олімпіади-2020 Крим відділено від України межею. МЗС пообіцяло розібратися. Цим вже займаються українські консульства у Швейцарії та Японії.


Зка матеріаламаи: ZN,UA
Добавлено: 23-07-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх