Олена Зеленська розширила кордони української мови до Німеччини: аудіогід у палаці Німеччини

Перша леді України Олена Зеленська розмістила пост з новиною про те, що тепер і в палаці Сан-Сусі бажаючі зможуть почути українську мову в стінах архітектурного надбання Німеччини.

Олена повідомила, що це вже 26-ий аудіогід, який вона встигла презентувати, цього разу разом з Послом України Андрієм Мельником під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Імідж України", в межах проекту культурної дипломатії.


презентація Олени Зеленської, фото з Instagram

Палац Сан-Сусі в Потсдамі включений до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і входить в десятку найбільш відвідуваних архітектурних пам'яток Німеччини. Щорічно в ньому буває близько 350 тисяч чоловік. Тут жив і помер прусський король Фрідріх II Великий (1712-1786). Тут же похований.


Палац Сан-Сусі, фото з dw


Палац Сан-Сусі, фото з dw

"Саме за допомогою таких кроків ми розширюємо вплив українського у світі. Українці матимуть змогу доторкнутися до більшої кількості культурних та історичних пам’яток, а іноземці – відчути й побачити нашу включеність у міжнародні процеси. Звісно, культурна дипломатія – це не лише аудіогіди, а й ще одна можливість бути більш помітними у світі.", - написала Олена.


За матеріалами: Знай.uа
Добавлено: 5-08-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх