Захист від вакцини Moderna залишається стабільним протягом декількох місяців – Bloomberg

В Україні йде вакцинація, в тому числі й цим препаратом

Захист від вакцини Moderna залишається стабільним протягом декількох місяців – Bloomberg 

Компанія Moderna заявила, що її вакцина Covid-19 залишається ефективною на 93% протягом шести місяців після другого щеплення, і повідомила про прибуток і доходи за другий квартал, які перевершили очікування, передає агентство Bloomberg.

Остаточний аналіз результатів дослідження, проведеного на пізній стадії, про який компанія повідомила в четвер, свідчить про те, що захист від вакцини залишається стабільним протягом тривалого часу після того, як пацієнти завершують стандартну схему введення двох доз. Рівень ефективності в 93% лише трохи не дотягує до первісної ефективності вакцини в 94%.

Стурбованість тим, що ефективність вакцини від Covid-19 може знизитися, викликала розмови про повторні щеплення. Деякі країни почали пропонувати вразливим людям треті дози, хоча глава Всесвітньої організації охорони здоров'я закликав ввести мораторій на такі заходи, поки не буде щеплено більше людей в країнах, що розвиваються.

Останні дані про ефективність препарату Moderna були опубліковані в медичному журналі, і компанія не повідомила подальших подробиць.

Попри очевидну стійкість своєї вакцини, компанія Moderna вивчає варіанти додаткових щеплень, які могли б протистояти новим штамів вірусу.

Всі три кандидати на бустерну дозу дали надійну відповідь антитіл проти штаму "дельта" і інших варіантів, що викликають занепокоєння, в ході дослідження другої фази на людях, йдеться в заяві Moderna. Бустерні щеплення тестуються в дозі 50 мікрограмів, що у два рази менше, ніж використовується у звичайному щепленні. Ці дані були представлені в журнал для публікації, повідомила компанія.

ПО МАТЕРIАЛАМ: ZN.UA
Добавлено: 6-08-2021, 07:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх