Українсько-американська компанія запустила ракету в космос

Джерело: трансляція, «Ліга»

Деталі: Запуск відбувся о 04:59 за київським часом з бази Ванденберг Космічних сил США в Каліфорнії. Спершу запуск планувався о 4:00, однак був відкладений: Alpha перервала зворотній відлік.

Перша місія називається DREAM або FLTA001.



Довідка: Firefly Aerospace (раніше — Firefly Space Systems) — приватне аерокосмічне підприємство, зі штаб-квартирою в Остіні (Техас, США), яке розробляє легкі ракети-носії для запуску вантажів у космос. У 2017 році компанію купив український підприємець Максим Поляков, він перезапустив її під новою назвою Firefly Aerospace.

Пізніше з'явилося повідомлення, що ракета-носій Alpha успішно стартувала, але приблизно через дві з половиною хвилини після старту вона вибухнула.

Ракета-носій Alpha американської компанії Firefly Aerospace українського підприємця Макса Полякова вибухнула в ході першого тестового запуску з бази Ванденберг Космічних сил США в Каліфорнії. Про це стало відомо в п'ятницю, 3 вересня.
Компанія Firefly Aerospace зіткнулася з аномалією на етапі своєї першої спроби орбітального запуску. Космос - це важко, - йдеться в тексті повідомлення на сторінці Falcon 9 Block 5 у Twitter.

Українсько-американська компанія запустила ракету в космос



Судячи з оприлюднених відео, ракета-носій успішно стартувала, але приблизно через дві з половиною хвилини після старту вона вибухнула. Подробиці і причини інциденту поки не розкриваються.

Alpha повинна була доставити на низьку навколоземну орбіту рухову установку SETS, апарат для збору і утилізації космічного сміття і малюнки переможців дитячого конкурсу.

У майбутньому Firefly Aerospace планує на комерційній основі за допомогою своїх ракет виводити на орбіти висотою 300 км і 500 км вантажі вагою до тонни і 630 кг відповідно.

За матеріалами: УП

Що передувало: 20 серпня Firefly Aerospace провела фінальний тест ракети Alpha.
Добавлено: 3-09-2021, 08:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх