Українська делегація відмовилася слухати виступ представника РФ на Всесвітній конференції голів парламентів

Віцеспікер Верховної Ради Олена Кондратюк пояснила, що Україна не спілкуватиметься з Москвою на рівні парламентів з огляду на російську агресію в Криму та на Донбасі.

“Наша делегація не була присутня в залі під час виступу голови Ради Федерації РФ Валентини Матвієнко на 5-й Всесвітній конференції голів парламентів, яка проходить у Відні. Ми прийняли свідоме рішення проігнорувати пропагандистський виступ представниці країни-агресора. Росія повинна забратися з Криму і з Донбасу, перестати нас вбивати, повернути заручників. Нам нема чого їх слухати, як і спілкуватися на рівні парламентів”, – йдеться в дописі.



Нагадаємо, окупаційна влада Сімферополя присудила незаконно затриманому заступнику голови Медждлісу Наріману Джелялову 60 діб арешту.

Раніше російські силовики прийшли до заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова з обшуком у селі Первомайське Сімферопольського району Криму. Активісти зауважили, що після обшуків його затримали і вивезли у невідомому напрямку.

Згодом прокуратура АР Крим відкрила кримінальне провадження через обшук у будинку першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова. Правоохоронці зазначили, що крім нього, затримали ще двох людей.

Крім того, окупаційна влада Криму затримала понад 50 кримських татар, котрі вийшли до будівлі Федеральної служби безпеки, щоб дізнатися про місцеперебування ув’язнених активістів.

За матеріалами: “Прямий”











Добавлено: 8-09-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх