"Доброго ранку, Грузія": Саакашвілі стверджує, що повернувся на батьківщину

Таким чином Саакашвілі вперше за останні 8 років (з 2013 року) зміг побувати у Грузії.

Відповідний допис з’явився на сторінці політика у Facebook, передає Depo.ua.

«Доброго ранку, Грузія, через 8 років вже з Грузії», — написав Саакашвілі.

Допис Саакашвілі про прибуття у Грузію

Згодом Саакашвілі додав відео, у якому заявив, що перебуває у Батумі. Він також закликав своїх співвітчизників іти на вибори, які відбудуться завтра, 2 жовтня.



Зазначимо, що завтра, 2 жовтня, у Грузії відбудуться вибори до місцевих органів влади.



Нагадаємо, раніше колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі повідомив, що взяв авіаквитки на батьківщину для себе та матері. Однак на квитках, фото яких він оприлюднив, значилася дата вильоту 2 жовтня.

Довідка: у Грузії Міхеїл Саакашвілі є підозрюваним у кількох кримінальних справах. Так, у 2018 році Саакашвілі заочно засудили до трьох років ув’язнення у справі про перевищення повноважень під час помилування засуджених за вбивство бізнесмена Сандро Гиргвліані та до 6 років ув’язнення у справі про побиття у 2005 році депутата парламенту Валерія Гелашвілі. Також Саакашвілі звинувачують у розтраті бюджетних коштів.

У 2015 році Саакашвілі отримав українське громадянство від тодішнього президента Петра Порошенка і ставши главою Одеської обласної державної адміністрації. А через два роки, в липні 2017 року, Порошенко вже позбавив Саакашвілі громадянства України.

Уже в травні 2019 року після приходу до влади президент Володимир Зеленський повернув Саакашвілі українське громадянство. А через рік — призначив главою Виконавчого комітету реформ при президенті України. Через це виник дипломатичний конфлікт між Грузія та Україною.

Пізніше на сайті повідомили, що "Міхеіл Саакашвілі не перебуває на території Грузії, і він не перетинав грузинський кордон. У нас є інформація від української сторони, що Саакашвілі не виїжджав з України", - заявив Дарахвелідзе.
Він зазначив, що Саакашвілі перебуває в розшуку, і, якщо він перетне грузинський кордон, то буде затриманий і переправлений до в'язниці.

За матеріалами: Depo.ua
Добавлено: 1-10-2021, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх