Російського дипломата знайдено мертвим біля посольства у Берліні

Російського дипломата знайшли мертвим біля будівлі посольства РФ у Берліні. Про це йдеться у матеріалі Der Spiegel, повідомляє «ДС».

Дипломата було знайдено мертвим на тротуарі перед будівлею дипмісії у Берліні. За інформацією видання, це сталося ще 19 жовтня о 7:20 ранку.

Згідно з офіційним списком дипломатів, 35-річний чоловік був акредитований як другий секретар посольства в Берліні з літа 2019 року, йдеться у звіті. При цьому, як пишуть німецькі ЗМІ, спецслужби Німеччини нібито вважали цього дипломата замаскованим співробітником російської внутрішньої розвідки ФСБ, пов’язаним із високопосадовцем другого директорату ФСБ.

Він був агентом ФСБ та сином генерала – SPIEGEL.
Управління у підпорядкуванні його батька безпосередньо займалося отруєнням "Новачком" активістів та журналістів у Росії, повідомили Bellingcat та The Insider.

За попередніми даними, на тілі чоловіка виявлено ушкодження, характерні під час падіння з висоти. За інформацією видання, це сталося ще 19 жовтня о 7:20 ранку.

Згідно з офіційним списком дипломатів, 35-річний чоловік був акредитований як другий секретар посольства в Берліні з літа 2019 року, йдеться у звіті. При цьому, як пишуть німецькі ЗМІ, спецслужби Німеччини нібито вважали цього дипломата замаскованим співробітником російської внутрішньої розвідки ФСБ, пов'язаним із високопосадовцем другого директорату ФСБ.

За деякими даними, він міг працювати у справі про вбивство у Тіргартені влітку 2019 року.

Німецькій поліції невідомі обставини, за яких міг загинути російський дипломат.

Наразі за даними німецьких ЗМІ тіло загиблого вже доставлене до Росії. У відповідь на запит німецьких журналістів російське посольство заявило, що йдеться про трагічну випадковість, яка не коментується з етичних міркувань.


Дипломат Кирило Жало, син голови УЗКС ФСБ, «випав» із вікна посольства у Берліні. Він загинув.

Російське видання The Insider назвало ім'я – Кірілл Жало. Він виявився сином голови Управління захисту конституційного ладу ФСБ генерал-лейтенанта Алєксєя Жало. Саме це управління займалося позасудовими стратами активістів та журналістів у Росії, в тому числі отруєнням Навального, Дмітрія Бикова та Владіміра Кара-Мурзи нервово-паралітичною речовиною "Новачок".

Через дипломатичний статус розслідування або розтин тіла на території Німеччини було неможливо, російське посольство репатріювало тіло наступного дня.

"Неясно, чи було падіння причиною смерті чи дипломат уже був мертвий перед падінням, але у зв'язку з тим, що будівля посольства має чотири поверхи, версія про суїцид виглядає неправдоподібною", - пише The Insider.


Кірілла Жало перевели до Берліна з Відня 19 червня 2019 року – за два місяці до вбивства Зелімхана Хангошвілі.

Добавлено: 5-11-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх