Болгарія запевнила щодо її незмінної позиції про Крим

Про це журналістам повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає Цензор.НЕТ із посиланням на Укрінформ.

«Ми не лише словами відреагувати, тому що виклик посла Болгарії до МЗС — це дія в дипломатії, а не слова, і за останні два дні ми отримали від багатьох офіційних представників Болгарії запевнення у незмінності позиції Болгарії щодо територіальної приналежності Криму», — зазначив міністр.




Кулеба додав, що в МЗС розберуться, як рухатися далі в цьому питанні, підкресливши, що вони ніколи не залишатимуть подібні коментарі без відповіді.

Як повідомлялося, президент Болгарії Румен Радев під час дебатів кандидатів у президенти 18 листопада заявив, що вважає Крим «російською територією», а антиросійські санкції ЄС — неефективними. 19 листопада МЗС України запросило посла Болгарії в Києві Костадіна Коджабашева у зв’язку з висловлюваннями глави держави. ЦВК Болгарії 22 листопада оголосила остаточні результати президентських виборів, згідно з якими Радева переобрано на другий термін.

На цю заяву відреагувало посольство США в Болгарії.



"Сполучені Штати, G-7, Європейський Союз і НАТО завжди були чіткими та єдиними у своїй позиції, що, незважаючи на спробу анексії Росією та триваючу окупацію, Крим є українським. Усі ми, включаючи Болгарію, на саміті Кримської платформи в серпні заявили, що Крим є невід’ємною частиною України і що ми не визнаємо і не визнаємо спроби Росії легітимізувати незаконну окупацію півострова. За останні кілька днів ми висловили глибоку стурбованість болгарській владі як у Вашингтоні, так і в Софії", - йдеться в повідомленні.
Добавлено: 23-11-2021, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх