Божевілля Чорної п'ятниці: на що люди у світі готові заради знижок

Чорна п'ятниця зараз є популярною у всьому світі. А започаткували день грандіозних знижок у США. Саме в Америці Чорна п'ятниця супроводжується шаленим ажіотажем. Люди готові стояти у чергах з ночі, аби встигнути розібрати бажані товари за гарячими цінами.

Джерело: 24 канал
Нерідко у новинах висвітлювали інформацію про те, як хтось травмувався під час розпродажів.Штовханина, крики та навіть бійки у Чорну п'ятницю нікого не дивують. Хоча у період пандемії ситуація змінилася.

Коли настає Чорна п'ятниця
Чорна п'ятниця (Black Friday) або всесвітній день розпродажів традиційно припадає на п'ятницю після Дня подяки у США. Оскільки День подяки припадає на четвертий четвер листопада, то Чорну п'ятницю очікують з 23 по 29 листопада.

Цього року Чорна п'ятниця припадає на 26 листопада.

Чорна п'ятниця у США
У США багато людей спеціально беруть вихідний день у Чорну п'ятницю, аби присвятити якомога більше часу вигідним покупкам. Магазини у день найбільших знижок всіляко принаджують покупців: відкриваються раніше, ніж зазвичай (вже о 5:00 чи навіть 4:00 ранку), дають більше знижок першим покупцям. Такі кроки стимулюють американців формувати довжелезні черги до торгових центрів ледь не за добу до розпродажів та бути готовими на все, аби першими увірватися у той чи інший магазин. Поліція під час шалених розпродажів завжди має бути на сторожі, бо ризики того, що хтось опиниться у небезпеці, дуже великі.

Знижки, запропоновані в цей день покупцям, у США, як правило, коливаються від 50 до 90%.


Чорна п'ятниця у США кілька років тому / Фото Business Insider

Чорна п'ятниця в Європі

День великих розпродажів набув популярності й у Європі. Найбільший попит у Чорну п’ятницю в Європі має цифрова техніка, а також побутова техніка, одяг і взуття, дитячі товари, косметика, аксесуари, спортивний одяг та інвентар, товари для дому та авіаквитки.

Європейські продавці придумали робити цілий тиждень, а не день знижок. Тому у Європі часто Чорна п'ятниця триває більше, ніж один день.

Божевілля Чорної п'ятниці: на що люди у світі готові заради знижок
Кілька років тому в Чорну п'ятницю жінку в Великій Британії під час тисняви в магазині придавило телевізором.













У Великій Британії, Швеції, Данії та Франції водночас росте популярність так званої Зеленої або Античорної п'ятниці. Це пропаганда розумного споживання, коли людей закликають не купувати зайвого, а піклуватися про екологію. Зайві кошти прихильники руху пропонують віддавати на благочинність.

В Україні Чорна п'ятниця теж стала загальновідомим явищем. Проте, на відміну від США, продавці в Україні часто пропонують формальні знижки. Багато брендів хитрять і навмисне підвищують ціни на свою продукцію напередодні Чорної п'ятниці, аби у відповідний день створити ілюзії присутності знижок.

Як пандемія вплинула на Чорну п'ятницю
Оскільки скупчення великої кількості людей є неприпустимим під час пандемії, Чорна п'ятниця за останній рік максимально перейшла в онлайн-режим. Багато великих торгових платформ пропонують знижки саме для тих покупців, які обирають товари в Інтернеті.

Окрім знижок, онлайн-покупцям пропонують вигідні промокоди на наступні покупки та безплатну доставку. Магазини косметики та парфумерії у цей день часто дарують клієнтам мініатюрки товарів та пробники.

Добавлено: 26-11-2021, 14:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх