Чому Лукашенко "ляпнув" про Крим саме зараз

Режим Лукашенка тримається на російських багнетах, його економіка не працює без російських дотацій, тому він вимушений виконувати вимоги Кремля. Навіть ті, які раніше ігнорував.

Москва майже дотисла
Очевидно, його теперішні заяви свідчать про те, що простору для маневру у нього залишається все менше і він швидко перетворюється на повністю керовану та слухняну маріонетку.

Поки що пролунали лише слова. Юридично Білорусь Крим не визнавала, але, схоже, Бацьку дотиснуть і до цього.

Після дебільного перфомансу з мігрантами він, напевно, отримає нові санкції, та стане ще більш залежним від своїх московських покровителів.

Які вміло підбурюють психічно неврівноваженого диктатора на нові божевільні кроки, які ще більше погіршують його становище.



Чому зараз
Також зрозуміло, чому ці заяви пролунали саме зараз.

Москва провокує остаточне розірвання економічних стосунків між Україною та РБ.

Через енергетичну кризу, Україна вимушено закуповує електроенергію в Білорусі, і після таких заяв питання цих закупівель звісно заграє новими фарбами.

Отже, можна не сумніватися, що на каналах Ахметова заявам Лукашенка приділять багато уваги.



Немає сенсу оцінювати потоки свідомості: Кулеба про заяви Лукашенка щодо Криму

— Потенційне визнання окупованого Криму Білоруссю російським буде точкою неповернення у наших двосторонніх відносинах, і ми діятимемо у відповідний спосіб, тому що для нас Крим – це не поле для компромісів, – сказав Кулеба.

Він зауважив, що безпідставно оцінювати кожен вислів Лукашенка, але якщо Білорусь дійсно визнає незаконну окупацію півострова, то це “завдасть непоправного удару” між країнами.

— Я думаю, що немає сенсу оцінювати кожен прояв потоку свідомості, який регулярно здійснює на різних медійних платформах Олександр Лукашенко. Ми будемо оцінювати його дії. Якщо Білорусь дійсно визнає незаконну окупацію Криму Росією, це завдасть непоправного удару по українсько-білоруським відносинам.

Міністр також зазначив, що, на жаль, Україна вже вважає Білорусь потенційним джерелом загрози.

— Ми вже розподілили серйозні ресурси на наш північний кордон із Білоруссю. Фактично, у нас тепер є північний фланг для оборони нашої країни, – зазначив Кулеба.


За матеріалами: 24tv.ua
Добавлено: 1-12-2021, 16:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх