Держдеп США підтвердив можливість відключення Росії від системи SWIFT

Сполучені Штати Америки разом із союзниками розглядають можливість повної ізоляції Росії від світової фінансової системи у разі повномасштабного вторгнення Кремля до України, пише internetua

Наслідки цього кроку відчують як російський бізнес, так і населення країни, заявила заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд під час слухань у сенаті.

«Ми говорили про заходи, рівнозначні повноцінної ізоляції Росії від світової фінансової системи з усіма наслідками для російського бізнесу і народу», — пояснила чиновниця.



За її словами, відключення Росії від глобальної фінансової системи позначиться на можливостях російського бізнесу та населення як для подорожей та торгівлі, так і для роботи. Вона наголосила, що для стримування Москви від вторгнення до України розглядаються всі можливі варіанти.



За її словами, США не відомо, чи ухвалив президент Росії Владімір Путін рішення атакувати Україну чи скинути її уряд, "але ми знаємо, що він нарощує потенціал для цього".

"Багато в чому це випливає зі сценарію Путіна 2014 року, але цього разу він має набагато більший та смертоносніший характер. Тому, незважаючи на нашу невпевненість у точних намірах і термінах, ми маємо бути готові до всіх непередбачуваних обставин, навіть якщо ми підштовхуємо Росію до зміни курсу", - заявила заступниця держсекретаря США.

За матеріалами: nezavisim.tv
Добавлено: 8-12-2021, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх