Росія може піти на вторгнення в Україну у найближчі дні - британська розвідка

Про це повідомляє Daily Star.

Розвідка попередила про "реальну можливість" такого розвитку подій. Про це повідомляють британські ЗМІ з посиланням на власні джерела.

У Daily Star зауважили, що дата 25 грудня може бути не випадковою. Мовляв, саме у цей день 1979 року Радянський Союз вдерся в Афганістан. При цьому, СРСР повністю вивів свої війська з країни лише через десятиліття.

Видання підкреслило, що біля кордону з Україною зосереджено до 100 тисяч військових Росії. У Міноборони та МЗС Великої Британії не відповіли, як Лондон реагуватиме у випадку посилення російської агресії.

ЗМІ вдалося поспілкуватися з полковником Річардом Кемпом, який раніше воював в Афганістані. Він стверджує, що про пряме військове втручання Великої Британії, НАТО чи США не мовиться. Найімовірніший варіант, до якого можуть вдатися партнери України у разі нападу Росії – це дипломатичні та економічні санкції.

Напередодні британський міністр оборони Бен Воллес висловився про загрозу нового російського вторгнення в Україну. Він пояснив, що навіть у такому випадку Лондон не планує відправляти свої війська. Все тому, що наша держава не є членом НАТО. "Малоймовірно, що хтось збирається відправити війська в Україну, аби кинути виклик Росії", – сказав він. ​

Водночас Велика Британія є однією з країн, які працюють над розробкою комплексного пакету стримування Росії від подальшої агресії. Про це на початку грудня розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Згодом британський прем'єр Борис Джонсон підтвердив президенту Зеленському, що його країна незмінно підтримує суверенітет України.

В той же час журналіст і політичний експерт Іван Яковина повідомив, що можливе вторгнення в Україну буде небезпечним насамперед для Росії, тому воно є малоймовірним. Проте Путін має кілька ірраціональних причин для початку наступу.

Добавлено: 21-12-2021, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх