Хроніка коронавірусу на 22 грудня

Коронавірусом в Україні та світі заразилося ще 745,6 тис. громадян, водночас більш ніж 597 тис. від нього вилікувалися. Минулої доби було підтверджено 7 тис. летальних випадків, а загальна кількість інфікувань нині становить 276,5 млн.

У ВООЗ припустили, що COVID-штам Омікрон незабаром може стати домінувальним. Щоб запобігти ще більшому його поширенню, країни Європи почали посилювати карантинні обмеження. Разом із тим в Ізраїлі стартує кампанія з імунізації населення четвертою дозою вакцини.

OBOZREVATEL безперервно стежить за розвитком подій в Україні та світі.

Хроніка коронавірусу на 22 грудня
Загальні дані щодо COVID-19 у світі


Список країн-лідерів за добовим приростом випадків COVID-19

Що важливо знати про атаку коронавірусу:

  • від початку пандемії 3 623 079 українців підхопили інфекцію, 3 376 899 із них її подолали, а 93 909 померли. Нині хворіють близько 152 тис. осіб.
  • ВООЗ додала до списку вакцин, схвалених для екстреного використання, препарат Nuvaxovid. Раніше його схвалило Європейське агентство з лікарських засобів (EMA).
  • Напередодні стало відомо про два великі спалахи COVID-19. Один із них трапився на заводі SpaceX (132 позитивні тести), а інший – серед гравців і персоналу футбольних клубів, що мали брати участь у чемпіонаті Англії (90 заражень).



Карта поширення коронавірусу в регіонах України

У Польщі за минулу добу померли 775 хворих на коронавірус, що є другим найвищим показником країни за увесь час епідемії і найвищим показником осінньо-зимової хвилі.

Головне на 22 грудня:
  • В Україні лише Волинська й Запорізька області відповідають показникам
  • Франція за останню добу зареєстрували рекордну кількість заражень COVID-19. Йдеться про більш ніж 73 тисячі нових випадків.
  • У Вельсі запроваджують болючі штрафи для працівників і для компаній, які порушують вимогу дистанційної роботи через пандемію коронавірусу, хоча за характером діяльності могли б це забезпечити, пише BBC.
Добавлено: 22-12-2021, 13:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх