МВС Казахстану заявило про 26 вбитих "озброєних злочинців" і затримання майже 4 тисяч людей

Джерело: держканал "Хабар 24" із посиланням на Міністерство внутрішніх справ країни.

МВС Казахстану заявило про 26 вбитих "озброєних злочинців" і затримання майже 4 тисяч людей

Дослівно: "Затримано понад три тисячі людей. Убито 26 озброєних злочинців. Ще 18 злочинців отримали поранення. Цю інформацію поширило Міністерство внутрішніх справ".



За новими даними МВС Казахстану, по всій країні було затримано 3811 людей. При цьому 26 протестувальників було вбито та 26 – поранено.
Президент заявив, що "бойовики" поки що не склали зброї, продовжують "вчиняти злочини" або готуватися до них.





"Боротьбу з ними треба довести до кінця. Хто не здасться, буде знищений", - сказав він.



Видання Tengrinews.kz опублікувало фото з Алмати після протистояння протестувальників та силовиків.

Що передувало: Раніше повідомлялося, що в ході акцій протесту та заворушень у Казахстані поліція затримала 2298 людей.

Передісторія:

  • З 2 січня в Казахстані тривають протести. Акції розпочалися у місті Жанаозені Мангістауської області після стрибка цін на зріджений газ, яким заправляють більшість автомобілів у регіоні. З нового року його вартість на місцевих автозаправках збільшилася більше ніж удвічі: з 50-60 тенге за літр (близько $0,13) – до 120 тенге за літр ($0,27).
  • 4 січня уряд Казахстану оголосив про зниження ціни на скраплений газ до 50 тенге за літр для Мангістауської області, однак акції протесту не припинилися.
  • Майже у всіх великих містах Казахстану, включаючи столицю, місто Нур-Султан, сталися сутички між протестувальниками з одного боку та поліцією, спецназом та військовими – з іншого.
  • Уранці 5 січня уряд Казахстану відправили у відставку. 5 січня у Казахстані тривали зіткнення, в Алмати люди захопили акимат (адміністрацію). Згодом стало відомо про захоплення аеропорту Алмати.
  • Надзвичайний стан запровадили на всій території Казахстану.
    5 січня прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про рішення направити до Казахстану миротворчі сили ОДКБ (Організація договору про колективну безпеку - військово-політична організація, до якої входять Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Росія і Таджикистан. Росія позиціонує її як альтернативу НАТО).
Добавлено: 7-01-2022, 18:39
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх