У МЗС Росії озвучили порядок денний за Радою НАТО – РФ, яка не влаштовує Москву

Сьогодні, 10 січня, у Женеві стартують переговори між Росією та США щодо "гарантій безпеки", а вже 12 січня відбудеться рада Росія – НАТО.

У МЗС РФ заявили, що Вашингтон готує свій порядок денний, де наголос буде робитися на ситуацію біля кордону з Україною.
Заступник МЗС РФ Сергій Рябков за кілька годин до початку переговорного процесу між Москвою та Вашингтоном заявив, що США хочуть головною темою дня Ради Росія – НАТО зробити ситуацію на кордоні з Україною, інформує РИА "Новости".
У МЗС Росії заявили, що їх такий порядок денний "абсолютно не влаштовує".

Рябков заявив, що у Вашингтоні хочуть обидва переговорні процеси США – Росія та НАТО – Росія представити як частину одного стратегічного діалогу. Однак, на думку Рябкова, це мають бути абсолютно різні переговорні процеси.
У Москві впевнені, що США хочуть тему "гарантій безпеки" оминути стороною, а заразом вирішити всі ці проблеми на рівні ради Росія - ОБСЄ.

Рябков заявив, що Вашингтону "некомфортно" вести переговори з Росією, коли за його спиною "антиросійська група" з НАТО.



Напередодні відбулася перша зустріч представників США та Росії за вечерею. Рябков заявив, що розмова за вечерею була дуже "складною, але діловою".

У Держдепартаменті США дали зрозуміти, що вони не обговорюватимуть питання європейської безпеки без представників ЄС та НАТО.

Дмитро Кулеба заявив, що Володимир Путін вимагає від США, НАТО та ЄС визнати сферу впливу Росії. Зокрема у Кремлі хочуть, щоб до неї "належали суверенні сусідні держави".



Раніше ми повідомляли, що 9 січня близько 22:00 у Женеві відбулася ділова вечеря між представниками США та Росії напередодні важливої ​​зустрічі, яка запланована на 10 січня.

Нагадаємо, у Білому домі попередили про можливі провокації з боку Кремля, коли російські ЗМІ почнуть писати статті про те, що Вашингтон уже пішов на поступки Росії.

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 10-01-2022, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх