В Пекіні стартувала естафета олімпійського вогню, та оприлюднені імена прапороносців збірної України

У китайській столиці Пекіні стартувала естафета передачі олімпійського вогню напередодні зимових Ігор-2022.

Полум’я протягом трьох днів нестимуть 1200 смолоскипців. Наймолодшому з них — 14 років, а найстаршому — аж 86.

Як зазначили організатори Олімпіади, учасники естафети олімпійського вогню представлять різні верстви населення — від школярів та студентів до представників науки, культури, сфер освіти та охорони здоров’я.

Маршрут передачі вогню пролягатиме найвідомішими туристичними місцинами Піднебесної. Зокрема, поблизу Великої Китайської стіни та імператорського палацу. А вже 4 лютого у день офіційного старту зимових Олімпійських ігор його принесуть на церемонію відкриття до Пекінського олімпійського парку.



  • Олімпійські ігри-2022 відбудуться від 4-го до 20 лютого.
  • Під час зимової Олімпіади в Пекіні проводитимуться змагання з 15 дисциплін у семи видах спорту. Нові дисципліни з’являться у бобслеї, шорт-треку, лижному фристайлі, стрибках з трампліну та сноуборді;
  • Усього розіграють 109 комплектів медалей.


Церемонія відкриття розпочнеться о 14.00 за київським часом у п'ятницю, 4 лютого. Пряма трансляція в Україні доступна наживо на телеканалі UA: Перший.

Україна визначилася із флагоносцями на церемонії відкриття Олімпіади-2022 – ними будуть Олександр Абраменко та Олександра Назарова. Про це повідомляє НОК України.

В Пекіні стартувала естафета олімпійського вогню, та оприлюднені імена прапороносців збірної України





Вперше на Зимових Олімпійських іграх флагоносцями будуть одразу два спортсмени: чоловік та жінка. Це нововведення МОК, яке дебютувало на церемоніях відкриття під час Ігор-2020 у Токіо.

Хто такі Олександр Абраменко та Олександра Назарова
Олександр Абраменко - фрістайліст (лижна акробатика), олімпійський чемпіон Пхенчхана-2018. Олімпіада в Пекіні стане для нього п'ятою в кар'єрі. Він – єдиний олімпійський призер (і чемпіон також) України на попередніх іграх.

Олександра Назарова – фігурне катання. Віце-чемпіонка Юнацької Олімпіади-2012. Назарова виступає у парі з Максимом Нікітіним, для них це буде друга олімпіада у кар'єрі.

До столиці Піднебесної захищати честь України вирушили 45 спортсменів, які виступатимуть у 12 дисциплінах.

На жаль, фігурист Іван Шмуратко здав позитивний тест на COVID-19.

"Наразі відчуваю спустошення, на жаль коронавірус втрутився в мої Олімпійські плани. Дуже хотів допомогти нашій команді і відчути цю незвичайну атмосферу змагань.

Я бажаю здоров'я і успіху своїм друзям і партнерам по команді, буду тримати за них все, що можна тримати, поки що дистанційно, і чекаю на своє повернення на Олімпійський лід як можна скоріше", - сказав Шмуратко.

Зазначається, що наразі фігурист почувається себе добре і прагне виступити в індивідуальному турнірі, який розпочнеться 8 лютого.

Шмуратко – єдиний українець у одиночному чоловічому фігурному катанні, але він не допоможе своїй збірній у командному турнірі;

Україну допустять до командних змагань, оскільки організатори дозволили командам виступати у трьох дисциплінах замість чотирьох, але у чоловічих змаганнях вона не отримає балів;

У командних змаганнях Україну представлять Анастасія Шаботова (одиночне жіноче фігурне катання), а також дуети Максима Нікітіна та Олександри Назарової та Артема Даренського та Софії Голіченко.

Шмуратко - не перший спортсмен української команди, який здав позитивний тест на COVID-19. Раніше коронавірус було виявлено у капітана жіночої збірної України з біатлону - Олени Білосюк.

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 3-02-2022, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх