Російський генерал виступив проти війни з Україною та закликав Путіна піти у відставку

Про це йдеться у заяві Івашова, передає "ДС".

Івашов заявив, що "раніше Росія (СРСР) вела вимушені (справедливі) війни, і, як правило, коли іншого виходу не залишалося, коли життєво важливі інтереси держави та суспільства опинялися під загрозою".

Однак зараз, як пише генерал, єдиною загрозою для існування Росії є деградація її внутрішнього життя.

"Зберігається загалом стратегічна стабільність, ядерна зброя перебуває під надійним контролем, угруповання сил НАТО не нарощуються, загрозливої активності не виявляють", – пише Івашов.

Російский генерал підкреслив, що Україна, як незалежна держава, має право на індивідуальну та колективну оборону.

"Зрозуміло, для того, щоб Україна залишилася дружнім сусідом для Росії, необхідно було для неї продемонструвати привабливість російської моделі держави та системи влади", – пише Івашов.

Він також зазначає, що більшість держав світу не визнає анексований Крим та Севастополь російськими, що "переконливо показує неспроможність російської зовнішньої політики та непривабливість внутрішньої".

На думку генерала, застосування військової сили проти України "по-перше, поставить під сумнів існування самої Росії як держави; по-друге, назавжди зробить росіян та українців смертельними ворогами".

Івашов також побоюється вступу до конфлікту країн НАТО, зокрема Туреччини.

"Крім того, Росія однозначно буде зарахована до категорії країн, що загрожують миру та міжнародній безпеці, обкладена важкими санкціями, перетвориться на ізгоя світової спільноти, і, ймовірно, буде позбавлена статусу незалежної держави", – вважає генерал.

Російський генерал виступив проти війни з Україною та закликав Путіна піти у відставку

Він вважає, що Росія "провокує напруженість на межі війни", щоб відвернути населення від внутрішніх проблем. У зверненні міститься вимога до президента "відмовитися від злочинної політики провокування війни".

Заяву було оприлюднено 31 січня, але вона набула широкого розголосу після того, як на неї 5 лютого у Facebook звернув увагу російський політолог Іван Преображенський.



Скандальна заява РОСІЙСЬКОГО ГЕНЕРАЛУ: нам не потрібні КОЛЯСОЧНИКИ у Москві.

Добавлено: 8-02-2022, 16:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх