РФ збільшила кількість військових на кордоні - Білий дім

Росія збільшила військову присутність на кордоні з Україною на 7 тисяч людей. Про це заявили в Адміністрації президента США, повідомляє ABC News у четвер, 17 лютого.

Оцінку чисельності було зроблено наступного дня після того, як російський уряд заявив про початок відведення.

«Росія збільшила свою присутність уздовж українського кордону на цілих 7000 військовослужбовців за останні кілька днів, причому деякі з них прибули у середу», — сказав високопосадовець.

Як повідомлялося раніше, останній звіт української розвідки не містить доказів того, що Росія відводить війська від кордонів України.

Розвідка Естонії опублікувала мапу об'єктів на території України, які Росія має намір атакувати насамперед у разі вторгнення. Напад може включати ракетні обстріли, стверджують у розвідці.

"За нашими оцінками, вони (військові РФ. - Ред.) уникатимуть густонаселених міст, оскільки для контролю над ними знадобиться велика кількість військ", - заявив глава відомства Мікк Марран на презентації річного звіту розвідки 15 лютого.

У документі, викладеному у відкритий доступ, опубліковано мапу об'єктів, які Росія начебто може атакувати насамперед у разі вторгнення в Україну. "У звіті зазначено українські цілі, які запропонували російські розвідслужби", - повідомив Марран. Ідеться про об'єкти інфраструктури, руйнування яких "може завадити управлінню, відновленню та постачанню Збройних сил і енергопостачанню України".



Канцлер ФРН Олаф Шольц та президент США Джо Байден під час телефонної розмови 16 лютого обговорили ситуацію в Україні.Крім того, як інформував Білий дім, Байден та Шольц розглянули питання посилення східного флангу НАТО у разі вторгнення Росії в Україну.

"Вони (лідери ФРН та США) підтвердили свою відданість суверенітету та територіальній цілісності України та наголосили на важливості продовження трансатлантичної координації в галузі дипломатії та заходів стримування, а також зміцнення східного флангу НАТО у разі подальшого вторгнення Росії в Україну", – йдеться у повідомленні.

У ЗСУ заявили про готовність до «найгірших сценаріїв»

За матеріалами: Корреспондент.net
Добавлено: 17-02-2022, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх