Зеленський виступає на конференції у Мюнхені

Президент України Володимир Зеленський у суботу, 19 лютого, перебуває з візитом у Мюнхені. Він бере участь у щорічній конференції щодо безпеки, яка цього року присвячена актуальним загрозам на сході Європи та ситуації навколо України, повідомляє прес-служба ОП.

Президент очікує конкретних домовленостей щодо надання Україні додаткової військової та фінансової підтримки.

Нагадаємо, Зеленський вже провів зустріч із прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном.



Він сказав, що нещодавно був на лінії розмежування. Юридично – між Україною та тимчасово окупованими територіями, фактично – між миром і війною, де з одного боку дитсадок і школа, а з іншого – снаряди, що влучають у них.

"Діти, звичайні діти без калькулятора можуть порахувати різницю між кількістю обстрілів у ці три дні і згадками про Україну в цьогорічному Munich Security Report... І коли на шкільному подвірʼї зʼявляєтья воронка – у дітей зʼявляється питання: невже світ забув про свої помилки XX століття? До чого призводять спроби умиротврення?" – продовжив Зеленський.

Президент додав, що хоче переконатись, що всі однакого розуміють відповідь на питання: як так сталося, що в XXI столітті в Європі знову йде війна і гинуть люди? Чому вона триває довше, ніж Друга світова війна? Як ми дійшли до найбільшої світової кризи з часів Холодної війни?

Він сказав, що для нього як президента країни, яка втратила тисячі людей і на кордонах якої стоять 150 000 російських військових, техніки і озброєння відповідь очевидна: архітектура світової безпеки крихка, потребує оновлення, правила, які світ встановив десятки років тому, більше не працюють.

"Система безпеки повільна. Вкотре дає збій через різні речі – егоїзм, самовпевненість, безвідповідальність держав на глобальному рівні", – додав він.

Зеленський зазначив, що байдужість робить співучасником.

"15 років тому саме тут Росія заявила про намір кинути виклик глобальній безпеці. Чим відповів світ? Умиротворенням. Результат – щонайменше анексія Криму і агресія проти моєї держави", – зазначив він.

Раніше повідомлялося, що Зеленський у Мюнхені також зустрінеться з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, віце-президентом США Камаллою Харріс.

За матеріалами: Корреспондент.net
Добавлено: 19-02-2022, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх