Таинственный вояж Суркиса в резиденцию Путина

Как стало известно изданию, Суркис и Медведчук имели не просто встречу с Путиным, а встречу относительно футбольной тематики.

Суркіс на фоні Платіні

Наприкінці липня віце-президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) та почесний президент Федерації футболу України Григорій Суркіс відвідав Санкт-Петербург.

Про цей візит українські ЗМІ майже не писали, як нічого не було й у російській пресі.

Як повідомляв Чемпіон, Григорій Суркіс 24 липня відбув до Санкт-Петерубрга на жеребкування кваліфікаційного раунду ЧС-2018, яке відбулося у Росії. Мав їхати туди і тренер збірної Михайло Фоменко, але потім уже стало відомо, що він цього не зробив.

Тепер же Чемпіон отримав інсайдерську інормацію про подробиці візиту Суркіса до Росії.

На час перебування у Санкт-Петербурзі Суркіс зупинився у резиденції президента Росії Владіміра Путіна у Санкт-Петербурзі. Компанію Суркісу у цій поїздці склав його кум, колишній очільник Адміністрації Президента за часів Леоніда Кучми Віктор Медведчук.

Мета цієї поїздки була відома лише у вузьких колах. Як стверджує джерело, Суркіс і Медведчук мали не просту зустріч з Путіним, а на футбольну тематику.

Президента Росії цікавили всі варіанти, за яких у Росії можуть відібрати Чемпіонат світу з футболу 2018 року. Для Путіна збереження права приймати ЧС-2018 - це ключове питання у боротьбі із санкціями Європи та США.

Путін боїться, що після відходу Йозефа Блаттера з посади президента ФІФА будуть вчинені спроби відібрати футбольний форум у Росії. Перебуваючи у Санкт-Петербурзі, Блаттер ще раз заявив, що у Росії ЧС-2018 ніхто не відбере. У Росії ж такої впевненості немає, оскільки одним з головних претендентів на місце Блаттера є Мішель Платіні.

У Путіна вважають, що Платіні на посаді президента ФІФА може бути тієї людиною, яка може поставити під сумнів право Росії на ЧС-2018, через історії з можливим підкупом голосування господарів ЧС-2018 і ЧС-2002 та на тлі корупційних скандалів у керівництві ФІФА.

Медведчук рекомендував Путіну Суркіса - як людину, яка має серйозний авторитет у європейському футболі. Причому, усі пам'ятають, що

Путін і Блаттер. Фото itv.com

Блаттер і Суркіс мають давні дружні відносини. Свого часу Блаттер по кілька днів гостював у Києві, де його Григорій Суркіс приймав на рівні президента країни.

На зустрічі у Пітері піднімалося питання, як не допустити Платіні до посади президента ФІФА. В оточенні президента Росії вже пообіцяли фінансову підтримку Блаттеру у боротьбі з Платіні.

Цікаво, що відразу після візиту Суркіса до Путіна, у світових ЗМІ з'явилося компрометуюче досьє на Платіні. Ноги цього документу цілком могли вирости саме з України.

Путін хотів почути від своїх співрозмовників з України, наскільки можливо протидіяти Платіні на виборах президента ФІФА, які пройдуть у лютому 2016 року. Домовилися на цій зустрічі за кілька наступних місяців знайти кандидатуру на заміну Блаттера, яка зможе конкурувати з Платіні, а також отримати важелі, щоб зіпсувати репутацію очільника УЄФА.

Нагадаємо, що сам Григорій Суркіс запевняв, що у нього немає амбіцій змінити Платіні на посаді президента УЄФА, а Федерація футболу України підтримала кандидатуру Мішеля у президенти ФІФА.

По материалам: Чемпіон
Добавлено: 5-09-2015, 14:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх