COVID-19: кисневій станції у міській лікарні № 1 бути!

У Запоріжжі відбулась нарада з міським  головою Володимиром Буряком, на якій були обговорені питання, пов’язані із лікуванням хворих на COVID-19: встановлення додаткових точок централізованого постачання кисню, закупівля додаткових кисневих концентраторів, розгортання додаткових ліжок для лікування хворих, а також будівництво міської ПЛР-лабораторії.

Як пояснили у прес-службі міської ради, у зв’язку з тим, що кількість хворих на коронавірусну інфекцію у Запоріжжі стрімко збільшується, міському голові Володимиру Буряку довелось скликати нараду та заслухати керівників медичних закладів та представників первинної медицини щодо ситуації, яка склалась на сьогодні із лікуванням хворих на COVID-19.

Одними з перепрофільованих лікарень, які приймають хворих із короновірусною інфекцією, є міські лікарні № 2, 6, 7, пологовий будинок № 4, міська дитяча лікарня № 5, а також частково міська лікарня № 9 та  міська лікарня № 1.

- У Запоріжжі понад 700 ліжок вже підготовлені для приймання хворих коронавірусом. На даний момент вільні місця у лікарнях залишаються, але всім зрозуміло, що епідемія буде продовжуватись, кількість хворих продовжує зростати. Зібрав вас для того, щоб обговорити, що зможемо зробити у найближчий час, на початку наступного року для забезпечення додаткових лікарняних ліжок системою постачання кисню, підготовки додаткових ліжок, для вирішення тих проблемних питань, які існують, - сказав Володимир Буряк.

На сьогодні у Запоріжжі вже перепрофільоване 781 ліжко для приймання хворих на COVID-19.  При необхідності, додатково можливо буде розмістити ще 50 ліжок у приміщенні міської лікарні №9 та дитячій лікарні №5.

Щодо ситуації з системою централізованого постачання кисню у медичних закладах, то вона є обнадійливою. Незабаром очікується надходження додаткових кисневих концентратів. Також хворих на коронавірус вже на протязі тижня приймає міська лікарня №1, де для цього вже підготовлено приблизно 90 ліжок. Медичні працівники заявляють, що у разі будівництва окремої кисневої станції всі 220 ліжок у лікарні №1 можна буде забезпечити киснем. Завдяки цьому медичний заклад можливо буде повністю перепрофілювати під лікування хворих на коронавірусну хворобу.

- Вважаю, що дійсно необхідно працювати над повним перепрофілюванням міської лікарні №1 для лікування хворих коронавірусом, всіх 220 ліжок. Для цього необхідно розглянути можливість залучення державної субвенції для будівництва кисневою станції. Якщо цього не вдасться зробити, то завдання під час бюджетної сесії передбачити необхідні кошти у бюджеті міста, щоб якнайшвидше розпочати роботи у наступному році, - заявив Володимир Буряк.

На його думку, для цього необхідно визначитися з джерелами фінансування, щоб виконати роботи якнайшвидше, наприклад вже на початку наступного року.

Також ситацію прокоментвала заступниця директора лікарні №1 Людмила Нестерова:
- У нашій лікарні перепрофільовані 90 ліжок для лікування хворих коронавірусом. Облаштовано 24 точки подачі кисню, робота продовжується. Очікуємо надходження 40 кисневих концентраторів. Загалом планується забезпечити киснем всі ці 90 ліжок. У планах на наступний рік будівництво окремої кисневої станції для лікарні.

До кінця року киснем планується додатково забезпечити більше 230 ліжок. Зокрема 22 точки у лікарні №2, 40 у лікарні №6. У міській лікарні №9  вже встановили невелику автономну кисневу станцію, яка забезпечує одне з відділень та  для збільшення потужності планують взагалі замінити ділянки центральної магістралі системи постачання кисню.

Планами на наступний рік є продовження оснащення ліжок киснем, у тому числі за рахунок будівництва кисневих станцій. Головне завдання полягає в  забезпеченні киснем всіх перепрофільованих ліжок. Найближчий час лікарні очікують надходження додаткових кисневих концентраторів, придбаних як за кошти міста, так і за рахунок «ковідного» пакету.

Як повідомляв "Паноптикон", pа останню добу  в області зареєстровано 800 нових випадків захворювання на COVID-19. Всього станом на 8:00 24.11.2020 зареєстровано 25241  лабораторно підтверджених випадків
Добавлено: 24-11-2020, 20:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх