У Запорізькій області розгорнули пункти обігріву

У зв’язку з різким погіршенням погодних умов у Запорізькій області розгорнуто пункти обігріву та пункти гарячого харчування для соціально незахищених верств населення. Про це йшла мова під час наради голови  Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха з керівниками структурних підрозділів.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

На теперішній час на території області працює 232 стаціонарні пункти обігріву на базі лікарень, фельдшерсько-акушерських пунктів та інших об’єктів в районах. Заповненість стаціонарних пунктів на сьогодні не перевищує 50%. Проте, ДСНС отримала доручення, у разі потреби, розгорнути додаткові мобільні пункти обігріву.

Виконуючий обов’язки директора Департаменту цивільного захисту населення Андрій Булавінов зазначив, що за минулу добу до пунктів обігріву звернулося 27 осіб. Всього ж за зимовий період звернулося 590 жителів нашого краю.

На обліку в Запорізькій області  перебуває 1138 бездомних громадян. Для них Товариство Червоного Хреста організовує пункти видачі гарячого харчування у м. Запоріжжі, м. Мелітополь, м. Бердянськ та у м. Приморськ. Наразі харчування організовано з урахуванням усіх карантинних обмежень.

З початку зимового періоду до закладів охорони здоров’я з переохолодженням звернулося 49 осіб, летальних випадків не зареєстровано.

18-20 січня у місті Запоріжжя та на території Запорізької області на дорогах зберігатиметься ожеледиця, вночі 18 січня на узбережжі та на акваторії Азовського моря очікуються пориви північно-західного вітру 15-20 м/с, хуртовина.

Керівник облдержадміністрації наголосив, що через погіршення погодних умов та різке зниження температури, за можливості, необхідно відмінити далекі поїздки та залишатися вдома, щоб зберегти власне здоров’я. А тим громадянам, які опинилися у біді через погіршення погодних умов, надаватиметься невідкладна допомога.
Добавлено: 19-01-2021, 11:35
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх