СБУ викрила сепаратистів на Запоріжжі: агітували за СРСР

Служба безпеки України заявляє, що припинила діяльність осередку проросійських сепаратистів на Запоріжжі, які агітували за відродження СРСР і планували створити фейкові органи радянської влади.

 "Учасники групи входили до одного з проросійських радикальних рухів, який виступає за "відродження оновлених республік СРСР". За задумом замовників, фігуранти мали агітувати населення за повернення у "правове поле СРСР". Потім вони планували сформувати органи радянської держвлади через процедуру так званого "народовладдя", - повідомили в СБУ.

Повідомляється, що за вказівками кураторів з РФ організатор українського осередку руху звернулась з офіційною заявою до державних органів влади і просила відкрити в одному із селищ Запоріжжя виборчу дільницю для проведення фейкового волевиявлення.

Вона також вимагала фінансування "виборів" за рахунок місцевого бюджету.

У ході обшуку за місцем проживання фігурантки правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, агітаційні матеріали та документацію з підтвердженням злочинної діяльності.

За даним фактом розслідують кримінальне провадження за ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) ККУ.
Добавлено: 5-02-2021, 13:34
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх