Запорізька поліція відкрила 28 кримінальних проваджень щодо "лісорубів"

З початку року слідчі закінчили досудове розслідування і направили до суду п’ять  кримінальних проваджень відносно восьми порушників, в тому числі одне цього року.


Нагадаємо, що 2 лютого оперативники відділення поліції № 2 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області, під час відпрацювання території району, в лісосмузі села Шевченківського на території  Новомиколаївської територіальної громади виявили двох чоловіків, які здійснювали незаконну вирубку дерев.

Як встановили правоохоронці, «лісоруби» - мешканці Дніпропетровської області віком 30 та 34 років здійснили бензопилою вирубку дерев породи «дуб».

Працівники слідчо-оперативної групи під час огляду місця події вилучили автомобіль "ЗИЛ-130", завантажений спиляними деревами (близько 10 кубічних метрів) та бензопилу.

https://zp.npu.gov.ua/assets/sites/zp/news/2021/02-february/03/derevo_11.jpg

https://zp.npu.gov.ua/assets/sites/zp/news/2021/02-february/03/derevo_12.jpg

https://zp.npu.gov.ua/assets/sites/zp/news/2021/02-february/03/derevo_13.jpg

Ввечері 21 лютого працівники відділу реагування патрульної поліції Бердянського районного відділу поліції в лісосмузі поблизу села Роза на території Бердянської територіальної громади виявили двох громадян, які бензопилою здійснювали порубку акації.

З місця події вилучено автомобіль "ВАЗ 2105" у причепі якого, було завантажено  пів  кубометра спиляних дерев та бензопила.

За вищенаведеними фактами слідчі, за процесуальним керівництвом місцевої прокуратури відкрили кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Також, 21 лютого працівники сектору реагування патрульної поліції в лісосмузі поблизу села Заповітного на території  Водянської територіальної громади виявили чоловіка та жінку, які здійснювали незаконну вирубку  дубу. З місця події вилучені свіжо-спиляні стовбури дерев об'ємом приблизно 5 кубічних метрів та ручні пили. Порушників опитали на місці події. 

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України. Зараз встановлюється сума збитків, завдана громаді.

За неповних два місяці 2021 року запорізькою поліцією відкрито 28 кримінальних проваджень за фактами незаконної порубки лісу. За цей період  закінчені досудові розслідування і направлені до суду п’ять кримінальних проваджень, фігурантами яких проходять вісім порушників (в тому числі одне цього року). 
Добавлено: 23-02-2021, 08:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх