У Великодні свята запорізькі поліцейські відреагували на понад 90 викликів про домашнє насильство

За результатами проведеної перевірки, підтверджений 21 факт домашнього насильства. Відносно 18-ти кривдників складені адміністративні матеріали. З метою негайного припинення та недопущення фактів домашнього насильства працівники поліції винесли 22 термінові заборонні приписи.


Протягом Великодніх свят працівники мобільних груп з реагування на факти домашнього насильства ГУНП в Запорізькій області відреагували на понад 90 повідомлень.

За результатами проведеної перевірки, підтверджений 21 факт домашнього насильства. Відносно 18-ти правопорушників складені адміністративні матеріали за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП, у тому числі двох осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення термінового заборонного припису. З метою негайного припинення та недопущення фактів домашнього насильства працівники поліції винесли 22 термінові заборонні приписи.

Наприклад, 2 травня близько 12 години працівники мобільної групи отримали виклик від мешканки Вознесенівського району міста Запоріжжя про систематичне домашнє насильство з боку співмешканця. Правоохоронці встановили, що чоловік 1982 року народження, протягом тривалого часу вчиняє психологічне та фізичне насильство над заявницею. Відносно кривдника поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП та винесено терміновий заборонний припис строком на 10 діб, а потерпілій роз’яснено норми діючого законодавства та направлено до Центру соціальних служб для отримання психологічної допомоги.

Того ж дня, працівники мобільної групи з реагування на факти домашнього насильства міста Бердянськ отримали повідомлення про конфлікт між подружжям по вулиці Італійській. Поліцейські встановили, що чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, спровокував конфліктну ситуацію з дружиною. По приїзду працівників поліції він почав чинити опір. Відносно 37-річного сімейного дебошира правоохоронці склали адміністративні матеріали за ст. 173 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП та ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) КУпАП, а також винесено терміновий заборонний припис строком на 10 діб.

3 травня о 20:20 працівники мобільних груп отримали повідомлення від мешканки Хортицького району міста Запоріжжя. Виїздом на місце події правоохоронці встановили, що співмешканець систематично ображає та принижує доньку заявниці 2010 року народження. На цьому ґрунті між чоловіком та жінкою виник словесний конфлікт, який переріс у бійку. За результатами перевірки відносно кривдника складено адміністративний протокол за ст.173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП та винесено терміновий заборонний припис строком на 5 діб.

Правоохоронці закликають громадян не замовчувати насильство. Якщо  ви стали жертвою домашнього насильства або свідками домашньої тиранії, звертайтеся до органів поліції за телефоном 102.

Крім того, за інформаційною підтримкою можна звернутися на «гарячу лінію» Кабінету Міністрів України за номером «15-47».
Добавлено: 6-05-2021, 10:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх