Плавкран "Захарій" відправили на ремонт до Херсона

Плавучий кран LK-800 “Захарій”, який 6 травня натрапив на підводну скелю на Дніпрі, почали водою транспортувати до Херсона, де за три дні на суднобудівному заводі його обстежать та відновлять для подальшої експлуатації.

Про це повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг в Запорізькій області Олександр Шандиба, пише "Суспільне".

Ремонтні роботи протягом місяця виконуватиме власник плавкрану – одна з камерунських компаній. Бюджетні кошти залучати задля відновлення "Захарія" не планують.

Відсутність плавкрану “Захарій” суттєво не вплине на темпи виконання робіт з будівництва запорізьких балкового і вантового мостів, додав Олександр Шандиба.

"Кран не пропав, але трапилася така історія. Вона буває часто, де виконуються подібні роботи. Такий робочий момент. Що стосується винуватців цієї історії, то вчора в обласній державній адміністрації була нарада з цього приводу. Буде проведено слідство. І слідство визначить винуватця цієї події", – каже Шандиба.

За словами Олександра Шандиби, обсяг планових робіт на мостовому переході через Старий Дніпро не зменшився, побудова плити проїзду на острові Хортиця триває. Також у визначені терміни у Кривій бухті продовжують укрупнювати секції конструкцій, що є основою вантового мосту.

"Так як ми обіцяли, планували — до кінця поточного року змонтувати верхову сторону десятої споруди, це нашого вантового мосту, ми це виконаємо. В планах у нас є змонтувати й низову частину мосту. Без робіт по проїжджій частині і таке інше, все це буде на наступний рік. А верхову сторону ми плануємо закінчити повністю з відкриттям руху", – цитують Шандибу.

Нагадаємо, плавкран “Захарій” має використовуватись для транспортування секцій прогонових прольотів вантового мосту від будівельного майданчика у районі Кривої бухти до опор мосту. 
Добавлено: 13-05-2021, 05:10
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх