У Приморському посаді та Новокостянтинівці звільнили дорогу відпочивальникам

Тимчасові споруди, які обмежували доступ громадян до пляжу між населеними пунктами Приморський посад та Новокостянтинівка у Мелітопольському районі, вилучені. Вирішується питання накладення арешту на дане майно. Працівники поліції дякують громадянам за пильність та своєчасне повідомлення про правопорушення на початку курортного сезону.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області.

Наприкінці травня до відділення поліції № 2 Мелітопольського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло декілька звернень громадян про те, що на території Олександрівської громади, між населеними пунктами Приморський посад та Новокостянтинівка Мелітопольського району невідомі встановили загородження і з відпочиваючих за проїзд до моря беруть плату. Усі звернення громадян з даного приводу співробітниками відділення поліції № 2 Мелітопольського районного управління поліції  були внесені до журналу єдиного обліку заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події.

1 червня за даним фактом розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 356 (Самоправство) Кримінального кодексу України. В ході досудового розслідування дізнавачами встановлено, що керівництво приватного підприємства, яке з 2007 року має в довгостроковій оренді дві земельні ділянки загальною площею близько 7 га, 25 травня 2021 року підписало договір з місцевим підприємцем на використання земельної ділянки та надання платних послуг на орендованій території. Підприємцем на території були встановлені тимчасові споруди та загородження, які перешкоджали вільному проїзду на узбережжя. Після того, як до поліції почали надходити скарги від громадян, правоохоронці спільно з представниками влади провели всебічну перевірку та з’ясували, що підприємець не має дозвільних документі на встановлення тимчасових споруд.

«Сьогодні, 4 червня, в рамках кримінального провадження, поліцейські відділення № 2 провели слідчі дії, додаткового оглянули місце події. Із залученням спеціалістів відділу містобудування архітектури ЖКХ та будівництва, землевпорядника Олександрівської ОТГ, під процесуальним керівництвом  Приазовського відділу Мелітопольської окружної прокуратури, з території земельної ділянки вилучені дві тимчасові споруди для здійснення підприємницької діяльності та дві тимчасові споруди, що обмежували доступ громадян до пляжу. Наразі вирішується питання накладення арешту на дане майно, - повідомив т.в.о. начальника відділення № 2 Мелітопольського районного управління поліції Володимир Кравченко.


Наразі доступ до узбережжя Азовського моря між населеними пунктами Приморський посад та Новокостянтинівка Мелітопольського району на території Олександрівської територіальної громади вільний та безкоштовний. 

Поліцейські дякують громадянам за пильність та своєчасне повідомлення про правопорушення на початку курортного сезону. Тільки завдяки співпраці працівники поліції зможуть протидіяти злочинності, ефективно працювати та забезпечувати охорону публічного порядку на територіях обслуговування.

З метою налагодження зворотного зв’язку між поліцією і населенням у Головному управлінні Національної поліції в Запорізькій області запроваджено «гарячу лінію», на яку громадяни можуть анонімно повідомляти про відомі злочини, факти корупційних правопорушень чи інші противоправні дії. Телефони «гарячої лінії»:  050 465 74 51, (061) 239-28-72.
Добавлено: 5-06-2021, 06:35
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх