Пішов з життя автор герба і прапора Запорізької області

Про смерть художника-мініатюриста Віталія Пилипенко повідомив сьогодні, 22 липня, офіційний веб-портал Запорізької облдержадміністрації: «Обласна державна адміністрація з сумом спрійняла звістку про смерть автора герба та прапора Запорізької області Віталія Пилипенка».

Віталій Павлович народився 19 травня 1948 місті Львові, в 1953 році його сім'я переїхала в Запоріжжі. Після закінчення школи рік працював художником на Запорізькому абразивному комбінаті. У 1967-1972 роках навчався в палехские художньому училищі, після чого працював в палехские художньо-виробничих майстерень. Потім повернувся в Запоріжжя, був старшим художником-реставратором на острові Хортиця, брав участь в розкопках Кам'янської Запорізької Січі. У 1974-1977 роках працював у фірмі побутових послуг «Дніпро». Займався монументальним мистецтвом, промислової графікою, книжковою ілюстрацією, іконописом, працював над мініатюрою в ювелірному мистецтві. За оцінками фахівців з геральдики, створений художником 24 липня 2001 року герб Запорізької області вважається кращим в країні.

*

Роботи художника я запозичив на сторінці в соцмережах «Галерея художника Пилипенко Віталія». Тут і герб Запорізької області, і великий герб України, і ще десять прекрасних, дуже яскравих мініатюр. Ну а портрет художника я зняв з відео 2016 року. До речі, з робіт художника відмінна серія марок вийшла б, - озвучив хтось ідею на сторінці «Галерея художника Пилипенко Віталія». Погоджуюся беззастережно.

Царство небесне Майстру!













Заматеріалами: МИГ
Добавлено: 26-07-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх