Пожар в центре Запорожья: эколаборатория рассказала, что попало в воздух

У Запоріжжі мобільна лабораторія довкілля провела заміри викидів під час пожежі  в багатоквартирному будинку по вул. Сержанта Медведєва.

Про це повідомили в обласному лабораторному центрі МОЗ України.

"03 серпня 2021 при надходжені повідомлення від служб МНС про пожежу по вул. Сержанта Медведєва, 7, мобільною лабораторією моніторингу довкілля на території житлової забудови по вул. Незалежної України, 27 при південно-західному напрямку вітру, проведені дослідження атмосферного повітря по забруднюючим речовинам: пил загальний, дрібнодісперсний пил діаметром 2,5 мкм. (PM2.5), дрібнодісперсний пил діаметром 10 мкм. (PM10); оксид вуглецю; діоксид азоту; оксид азоту; озон; формальдегід , хлор.

Зафіксоване перевищення максимально-разових гранично-допустимих концентрацій :

вул. Незалежної України, 27 по південно-західному напрямку вітру 0135- 0205:

- формальдегід – 0,037 мг/м3, в 1,06 рази вище ГДК

- пил загальний – 0,605 мг/м3, в 1,21 рази вище ГДК

Радіаційний фон у місці відбору є таким, який не перевищує властивий для цієї території природний фон", - розповіли в лабораторному центі та рекомендували  місцевим жителям провести провітрювання та вологе прибирання у квартирах, розташованих поблизу події.

Нагадаємо, наразі відомо, що вогонь пошкодив покрівлю та верхні поверхи будівлі. Мешканців евакуювали.  У будинку нараховується 34 квартири. Загиблих немає. Площа пожежі склала 450 кв. м. 
Добавлено: 3-08-2021, 09:54
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх