Володимир Буряк звернувся до прокуратури та запоріжців: "Правоохоронні органи стають інструментом в руках ділків"

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк направив звернення до прокуратури з проханням дати оцінку правомірності дій правоохоронців під час обшуків, які вчора проводились у виконавчому комітеті Запорізької міської ради, районних адміністраціях, на комунальних підприємствах.

Про це повідомляється на сайті Запорізької міської ради.

Міський голова Володимир Буряк зазначив, що "міська влада зацікавлена у спільній роботі заради розвитку Запоріжжя та України. Місто й надалі готове співпрацювати з центральними органами влади у реалізації важливих державних програм, підтримці проєктів. Зокрема це стосується програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» та інших ініціатив Голови держави".

У матеріалі, розміщеному на сайті міської ради зазначається, що Володимир Буряк "висловив упевненість, що Президент відреагує на події, які відбуваються у Запоріжжі, розбереться у ситуації, що допоможе вирішити існуючі проблемні питання та забезпечить стабільність у нашому місті".

У зверненні до запоріжців він наголосив, що за півтора року збився з рахунку за кількістю обшуків в Запоріжжі. Мер назвав обшуки тиском на неугодних і заявив, що не пам'ятає подібного з часів Януковича. Буряк згадав обушуки в інших містах та загибель міського голови в Кривому Розі. На його думку, обшуки - це відповідь на високі рейтитнги міських голів та їхніх партій, а також боротьюа за ресурси.

" З квітні місяця говорив, група рейдерів та відвертих злочинців всіма можливими методами намагається захопити контроль над ресурсами ресурсам над містом та його ресурсами, - заявив Буряк.



Нагадаємо, вчора у виконавчому комітеті Запорізької міської ради, районних адміністраціях, на комунальних підприємствах та у салоні краси "Persona" відбулись обшуки. "Серію обшуків проводять слідчі слідчого управління ГУНП в Запорізькій області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань і Запорізької обласної прокуратурою. Обшуки проходять у посадових осіб органів місцевого самоврядування в рамках відкритого кримінального провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України", - повідомили журналісти.
Добавлено: 20-08-2021, 18:11
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх