У Запорізькому перинатальному центрі немовля отримало опіки, - поліція

У Запоріжжі поліція відкрила кримінальне провадження за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичним працівником. Такі дії призвели до спричинення тяжких наслідків. В Обласному перинатальному центрі немовля отримало опіки спини та сідниць I та II ступеню. На теперішній час стан дитини стабільний.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області.

23 серпня о 9.20 на спецлінію «102» звернувся мешканець Запоріжжя 1993 року народження. Чоловік розповів, що в Обласному перинатальному центрі Запорізької обласної ради його новонароджена донька отримала опіки.

Інформацію про дану подію було внесено до Єдиного обліку заяв і повідомлень громадян. Для з’ясування всіх обставин події на місце була направлена слідчо-оперативна група відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції.

Попередньо встановлено, що 20 серпня після проведення кесарева розтину дві медичні сестри на тривалий час поклали новонароджену дівчинку на електричний зігрівальний килимок. В результаті немовля отримало опіки спини I ступеню та сідниць II ступеню. На теперішній час стан дитини стабільний.

Наразі зазначені співробітниці перинатального центру відсторонені від виконання своїх професійних обов’язків на період проведення закладом службового розслідування.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 140 (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому) Кримінального кодексу України. Санкція за статтею передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Проводиться досудове розслідування.

Добавлено: 23-08-2021, 18:06
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх