COVID-19: в Запорізькій області у 97% захворівших фіксують штам Дельта

У Запорізькій області у 97 % захворівших на коронавірус фіксують штам Дельта. При цьому 98% людей, що захворіли не мали щеплення.

Про це шла мова під час наради з керівниками медичних закладів області в Запорізькій ОДА.

"Ситуація насправді непроста – щодня ми маємо подвійний приріст хворих. За минулу добу в області зареєстровано понад півтисячі нових випадків хвороби – у 97% фіксують штам Дельта, який є більш агресивним та загрозливим для життя. Головні лікарі закладів, де надають допомогу тяжко хворим на COVID-19, підтвердили – ліжковий фонд заповнений більше, ніж на 50%, у реанімаціях зайнято до 90% місць з апаратами штучної вентиляції легенів", - повідомив за підсумками заходу голова ЗОДА Олександр Старух.

"Ситуація наразі контрольована, і ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб не наблизитись до критичної точки, коли не вистачить медпрацівників, аби надати допомогу всім, хто її потребує. Медики вкотре підтвердили – сьогоднішня пандемія – пандемія не вакцинованих. 98% людей, що захворіли, не мали щеплення. Ті, хто мав щеплення і заразився, мають значно легший перебіг хвороби, і не потрапляють до реанімації", - наголосив очільник регіону.
Добавлено: 28-09-2021, 14:52
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх