В Запорізькій області епідситуація наближається до показників помаранчевої зони



Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА з посиланням на засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Характеризуючи епідемічний стан в Запорізькій області, заступник генерального директора Державної установи "Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України" Олександр Мащак зазначив, що тенденція до погіршення ситуації, яка почалась на початку вересня, зберігається та ускладнюється. За вчорашню добу зареєстровано 770 нових випадків. І це новий антирекорд і третє місце в Україні. За рівнем захворюваності маємо відхилення від базового показника у 4 рази. Високий приріст спостерігається в Енергодарі, Пологах, Оріхові, Токмаку.

- Звертаю увагу, що 11 закладів освіти перейшли на дистанційне навчання. Сьогодні коефіцієнт виявлення СОVID-19 становить 18,4%. За умов, коли цей показник перетне межу у 20%, область повинна бути переведена у помаранчеву зону карантинних обмежень, - поінформував членів комісії Олександр Мащак.

Говорячи про виконання заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Кулинич зауважив, що завантаженість ліжкового фонду у ковідних госпіталях складає 52%. Повністю завантажена 9-а міська лікарня, майже на 90% - інфекційна лікарня, інші – на 50-69%%.

- Департамент охорони здоров´я ОДА надіслав документи до Міністерства охорони здоров´я щодо залучення додаткових лікарень, які зможуть лікувати ковідних хворих. У цьому переліку Токмак, Якимівка та перинатальні центри, - сказав Олексій Кулинич. – Запорізька область отримала кисневі концентратори, які необхідні первинній ланці. Прошу оперативно замовляти їх у інфекційній лікарні.

Добавлено: 2-10-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх