У Бердянську заявляють про загрозу зриву опалювального сезону у бюджетних установах

Про це повідомляється на сайті Бердянської міської ради.

Під час наради заступник міського голови Бердянську Юрій Муха заявив про загрозу зриву своєчасного початку та сталого проходження опалювального періоду 2021/2022 років у бюджетних установах, які використовують природний газ.

За його словами, така ситуація викликана не технічним станом, а суто економічними причинами. Посадовець пояснив, що це пов’язано зі значним і невпинним зростанням ціни на газ, необхідністю проведення тендерних закупівель і внесення передоплати бюджетними установами.

«Ціна газу на тендерах замість 16 тис грн коливається від 30 до 40 тис грн за гігакалорію. В установах і органах місцевого самоврядування відсутні такі кошти», – зазначив Юрій Муха.

Місцевою комісією з ТЕБ і НС прийнято рішення визнати ситуацію, що склалася щодо 16-ти комунальних закладів громади, такою, що призвела до загрози виникнення надзвичайної ситуації, повідомити про зазначене Головне управління ДСНС України та передати протокол засідання до облдержадміністрації.

Нагадаємо, 11 жовтня, за участі голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води у Запорізькій області в опалювальному періоді 2021/2022 років.

Меморандум підписали очільник обласної державної адміністрації та міські голови міст Запорізької області, де населенню надаються послуги з постачання теплової енергії, яка виробляється з використанням природного газу, це - Запоріжжя, Мелітополь, Бердянськ, Токмак, Василівка, Дніпрорудне, Вільнянськ.

"За результатами підписання Меморандуму досягнуто згоди, що цього опалювального сезону будуть застосовуватися для населення тарифи на послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, розмір яких не перевищуватиме тарифів на кінець минулого опалювального сезону 2020/2021 років", - повідомляли в ЗОДА.
Добавлено: 12-10-2021, 13:35
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх