Вакцина є, місць в лікарнях та лікарів вже немає. У Запорізькій ОДА описали ситуацію в COVID-19

У Запорізькій облдержадміністрації відбулась нарада з представниками промислових та транспортних підприємств щодо проведення вакцинації від коронавірусу.

Представники деяких підприємств поскаржились, що їхніх працівників відмовляють від вакцинації самі сімейні лікарі, а також масова надходять довідки про протипоказання.

- Ви не розумієте всю серйозність ситуації. Медична система – перевантажена. Ця хвиля відрізняється від попередніх. Сьогодні в наших лікарнях знаходиться майже 1 600 пацієнтів, з яких 90 % є киснезалежними. Реанімації заповнені максимально, - наголосив директор Департаменту охорони здоров'я ЗОДА Олексій Кулинич.

- Часу на розкачування, на визначення «добровільно- недобровільно вакцинуватися», немає. Далі іде сезон грипу, ОРВІ. Але зрозумійте: вакцини є. Місць [в лікарнях – прим. Ред.] вже немає. Лікарів також вже немає. Що стосується неадекватних дій колег - лікарів первинної ланки, я працював з хворими в реанімаціях... Якщо хочете отримати максимум консультації, то консультуйтесь з декількома лікарями.

Кожна людина має право переобрати лікаря, то можуть це робити. Нема майже практично протипоказань до вакцинації. Є дуже обмежена кількість – істинно алергічних реакцій та деяких онкологічних захворювань, в тому числі захворювань крові. Спиратися на позицію, що люди вже перенесли це захворювання... Майже у всіх, хто переніс, пройшло більше шести місяців. В дійсності на підприємствах дуже маленька кількість людей, які мають запас імунітету.

- Госпітальна база переповнена. 402 виклики швидкої допомоги з ковід. З 2000 випадків 402 обслуговані швидкою допомогою. 240 госпіталізовано по області за добу. Я не знаю, куди простіше прийти: звернення до лікаря реанімації, чи доза вакцинації. 25 смертей за добу! – наголосив.



Фото Это Запорожье
Добавлено: 12-10-2021, 14:17
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх