У Бердянську диспетчер швидкої допомоги по телефону координувала серцево-легеневу реанімацію

Про це повідомляє Обласний центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф.

"На адресу Центру з Урядової гарячої лінії надійшла подяка від мешканки м. Бердянськ, яка повідомляла, що вона звернулась за телефоном "103" 14.10.2021 року з приводу того, що її чоловік без свідомості та не дихає. Диспетчер одразу прийняла виклик, направила на місце події бригаду та почала разом з жінкою постдиспетчерську підтримку для проведення серцево-легеневої реанімації. До приїзду бригади чоловік вже почав дихати, диспетчер ОДУ увесь час була на зв'язку з викликаючою, надавала рекомендації що робити", - розповіли медики.

Бригада підстанції м. Бердянськ прибула на місце виклику через 5 хвилин з моменту прийняття. У хворого було зафіксовано фатальне порушення ритму, яке вдалося ліквідувати за допомогою проведення електроімпульсної терапії (дефібриляції). Після відновлення у пацієнта вітальних фукцій, він був госпіталізований до лікарні.

Нагадуємо, що з вересня 2021 року у Центрі працює блок програми з приймання викликів 103: ПОСТДИСПЕТЧЕРСЬКА ПІДТРИМКА. Над створенням цього блоку працювало багато спеціалістів, в тому числі і працівники навчально-тренувального відділу. Окрема подяка і диспетчерам оперативно-диспетчерського управлління, які завзято підтримали цю ініціативу та втілюють у життя таку необхідну допомогу викликаючим!


Добавлено: 4-11-2021, 11:33
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх