Вікторя Ляшко пояснив, чому Запорізька область все ще "червона"

Очільник МОЗ Віктор Ляшко зазначив, що тільки Волинську та Запорізьку області поки не можна виводити з "червоної" зони карантину
Про це він заявив на брифінгу.

"Сьогодні в Україні епідситуація значно краще ніж в європейських країнах. Станом на зараз лише дві з 25 областей України не виконують умови виходу із червоного рівня епіднебезпеки. Це Волинська та Запорізька області", - повідомив Віктор Ляшко.

За словами очільника МОЗ, решта 23 регіони або вже виведені з червоного рівня карантину, або будуть виведені найближчими днями рішенням Комісії з питань техногенно-екологічної небезпеки та надзвичайних ситуацій.

За даними МОЗ станом на 20 грудня у "червоній зоні" ще перебувають 8 областей. Проте найближчим часом цей рівень епіднебезпеки залишиться лише у Запорізькій та Волниській областях. У цих регіонах найвищий коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 методом ПЛР та експрес-тестування. У Запорізькій області коефіцієнт становить понад 24% (припустимий до 20%).

Крім того, він нагадав про небезпеку штаму коронавірусу "Омікрон", зараження яким зафіксували в понад 90 країнах, зокрема й в Україні.

"Можливі наслідки циркуляції та домінування цього штаму поки ще не з’ясовані", - зауважив Ляшко.
Добавлено: 21-12-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх