Катування підлітка в Кушугумі: відкрито ще два кримінальних провадження

На Запоріжжі правоохронці у справі про катування підлітка в Кушугумі у зв’язку з нововиявленими обставинами відкрили ще два кримінальні провадження за ч. 2 ст. 187 (Розбій) КК України та ч. 3 ст. 153 (Сексуальне насильство) КК України. Вирішується питання подальшої правової кваліфікації інших кримінальних дій фігурантів.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області.

"Двох учасників протиправних дій затримано в порядку ст. 208 КПК України. Обидва 15-річні учні місцевого навчального закладу.

Найближчим часом за погодженням з Запорізькою окружною прокуратурою, буде вирішуватися питання повідомлення фігурантам про підозру та обрання запобіжних заходів. Найсуворіша санкція за цими статтями передбачає позбавлення волі на строк до десяти років із конфіскацією майна", - повідомили правоохоронці.


Нагадаємо, на Запоріжжі поліція проводить розслідування за фактом катування неповнолітнього. Особи всіх шести порушників встановлені.

"Попередньо встановлено, що ввечері 15 січня група неповнолітніх від 12-ти до 15-ти років запросила свого колишнього однокласника до будинку одного з них в селищі міського типу Кушугум. Там вони били хлопця, принижували та всіляко знущалися. Шукати дитину рідні почали самостійно, бо мобільний був вимкнений, а його вже кілька годин не було вдома. Тільки близько 18 години матір дізналась адресу будинку, де її сина бачили того дня", - розповіли правоохоронці.
Добавлено: 17-01-2022, 10:44
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх