У Запоріжжі за участю Володимира Зеленського відкривають мост через Дніпро (ОНЛАЙН)

У Запоріжжі відривають для руху верхову частину вантового мосту через Дніпро, що з'єднує лівий берег та Хортицю.

Участь у церемонії беруть президент України Володимир Зеленський, заступники голови Офісу Президента, очільники області та міста, а також сотні запоріжців, що утворять живий ланцюг єдності.

- Якщо не досягти справжньої єдності, незалежність буде втрачена, - говорить Володимир Зеленський, згадуючи основ сьогоднішнього свята. - Наші погляди, відмінності, бачення можуть бути абсолютно різними. Але ніколи не мають стати вище, ніж Україна! Об'єднатися по-справжньому складно. Тільки сильний народ може бути єдиним. Тільки єдиний народ - створити сильну країну, яка будує, створює, зводить знакові історичні об'єкти. Сьогодні ми тут, у вашому прекрасному місті, у Запоріжжі, бачимо живий доказ, що ми все можемо.


- Сьогодні ми з'єднуємо нашу державу не лише словами. Сьогодні ми відкриваємо найвищий мост в Україні. Його почали, вже не пам'ятаю коли... У 200 4 р. Як спадок його передавали чотири президенти України. Але це в минулому. Сьогодні ми нарешті з'єднуємо центр Запоріжжя та вашу, нашу Хортицю, Хортицький район, - сказав президент, наголошуючи, що люди будуть швидше добиратися додому, на роботу, на навчання - "по-людськи". - Особливо архитектурна підсвітка буде милувати око. Важливо дуже сказати, що наша кінцева мета добудувати мости. Верхова частина вантового мосту - тільки початок. Досить непоганий.

Володимир Зеленський зазначив, що пока хтось примножує паніку, хтось будує.

- Сьогодні Донбас і Крим відірвані від України. Ми точно будемо разом і, впевнений, не через віки. У Донецьку, у Криму ми проголосимо новий акт злуки і будемо відзначати щороку. Шановні українці, у 1990 році на знак єдності та соборності більше мільйону людей взялись за руку, створивши живий безперевний ланцюг. Погодьтесь, є традиції, які мають існувати. Слава Україні! - виголосив президент.




Добавлено: 22-01-2022, 13:36
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх