На окупованій частині Запорізької області росіяни обіцяють повернення житла в обмін на отримання паспорта рф

На тимчасово окупованій частині Запорізької області окупанти обіцяють повернути житло мешканцям, які виїхали з регіону, якщо ті отримають російський паспорт. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Наразі росіяни проводять так звану реєстрацію "безгосподарчого майна". Під цією назвою ховається захоплене майно, власники якого виїхали від російської окупації. Таке майно окупанти заселяють гастролерами з рф, або "приватизують", - йдеться у повідомленні.

Так, нещодавно окупанти пообіцяли, що повернуть житло (тобто виключать зі списку "безгосподарчого") тим, хто погодиться отримати паспорт рф. Таким чином, шантажуючи власників майна.

Крім цього, росіяни пообіцяли повернути мисливську зброю, які раніше відібрали у мешканців, якщо ті теж отримують паспорти рф й доведуть свою "лояльність".

"Така ситуація свідчить про низькі темпи паспортизації на ТОТ. Більшість мешканців не бажає отримувати паспорт рф, який гарантує власнику життя без прав за закритими кордонами", - підсумовують у Центрі національного спротиву.
Добавлено: 1-02-2023, 15:18
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх