Влучання по нафтобазі у Мелітополі: подробиці вчорашньої «бавовни» – Федоров

Напередодні, 2 лютого стало відомо що у селищі Новобогданівка Мелітопольського району було знищено нафтобазу, котру окупанти використовували як базу для особового складу та базування військової техніки.

Про це повідомив в ефірі телемарафону мер Мелітополя Іван Федоров.

За словами Федорова, нафтопродуктів на базі не було, тому що рашисти їх вкрали, але нафтобаза продовжувала використовуватися для базування військової техніки та особового складу окупантів.

«Також вибухи були на території південної частини міста, там вони захопили 2 промислові підприємства. Що стосується втрат після цих вибухів можна констатувати декілька фактів. Вчора на території Приазов’я (там вони захопили одну з установ де організували свій шпиталь), вони перевезли 8 КамАЗмів «300-х»»,  – розповідає Федоров.  

За словами міського голови, ворог продовжує зазнавати величезних втрат на Запорізькому напрямку.

«Я хочу зазначити на цій цифрі. Це, зрозуміло, більше сотні «300-х», яких вони просто насипом привезли, тому що у них немає іншої можливості. Така кількість їх поранених та загиблих, що окрім як насипом їх вже не возять», – зазначає мер.

Мелітополь став для окупантів логістичним адміністративним центром півдня України, тому росіяни продовжують триматись за нього. У своїй пропаганді вони розганяють наратив про важливість Мелітополя, як сухопутного коридору який їм дуже потрібен. Саме тому, як повідомляють мешканці селища Михайлівка, вчора місцеві побачили приблизно 1,5 тис. «вагнерівців», які були направленні до Мелітопольського району.

«Сьогодні 70% трафіку автомобільного із росії до Криму їде саме через Мелітополь, через те що повноцінно Керченський міст не працює. Звичайно вони розуміють, що втрата Мелітополя для них буде означати повністю втрату Херсонської та Запорізької області»,  – додає мер.

Тому, рашисти будують інженерні лінії оборони та фортифікаційні споруди навіть в глибині 100 км від лінії бойового зіткнення. Вони намагаються окопатись, але ми точно знаємо що у Збройних силах України інші плани.
Добавлено: 3-02-2023, 11:16
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх