В Енергодарі почастішали випадки викрадення працівників АЕС – Орлов

У тимчасово окупованому місті Енергодар фіксуються частіші випадки викрадення працівників станції, котрі продовжують чинити спротив і відмовляються працювати з окупаційною владою.

Про це під час ефіру телемарафону повідомив міський голова міста Дмитро Орлов.

«За останній тиждень почастішали випадки викрадень працівників атомної станції, які не погоджуються підписувати контракти з фейковою компанією від росатому. Останні 2-3 дні таких випадків стало більше», – сказав Орлов.

За словами Орлова, працівників які не погоджуються працювати на росатом не пускають на станцію. Окупанти облаштували кілька катівень де вони отримують громадян та застосовують на них різні тортури, в тому числі електричний струм.

Окупантам вкрай важко дається налагодження роботи станції. Підписали контракт з росатомом менше тисячі осіб, а тому загарбники шукають кандидатури навіть у соцмережах.

«Ситуація в Енергодарі залишається критичною, бо в місті фактично немає опалення, ворог не дає запустити жоден з енергоблоків атомної станції. Іншого джерела для забезпечення централізованого опалення у нас немає. Гарячої води також немає. В оселях 10-15 градусів. В місті лишаються 15 000 мешканців», – сказав міський голова.

На сьогодні ЗАЕС під'єднана до енергосистеми України, але при цьому не генерує електричну енергію, а споживає її.
Добавлено: 6-02-2023, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх