В окупованому Мелітополі вирує епідемія грипу

В край важкою залишається ситуація з забезпеченням медичної допомоги на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Проте, вже традиційно окупаційна влада приховує будь-яку «незручну» інформацію. Так, окупанти замовчують наявний спалах епідемії ГРВІ та грипу саме в місті Мелітополь.

Про це у телеграмі пишуть журналісти «РИА-Мелитополь».

За версією окупаційної влади «паники нет», проте в школах у деяких класах сьогодні в’явилось приблизно 20% учнів. Аналогічна ситуація і в дошкільних установах міста. Як повідомляє «РИА- Мелитополь», симптоми практично у всіх одні й ті самі: висока температура, кашель, слабкість. Ознаки втрати нюху відсутні, з чого місцеві роблять висновок, що це не коронавірус.

До того ж отримати медичну допомогу практично неможливо. В амбулаторіях великі черги, а містяни йдуть туди здебільше по довідку для школи, дитячого садка чи роботи, через фантастично високі ціни на ліки в захоплених рашистами аптеках.

«Так, сироп Нормомед (противірусний препарат) мелітопольці можуть купити за 1740 рублів, що еквівалентно 1392 гривням за курсом, встановленим російськими загарбниками. На підконтрольній Україні території ці ліки коштують у рази дешевше, а саме 256 гривень. За Ендокринол у Мелітополі доведеться заплатити 515 рублів або 412 гривень. В інших же містах його продають за 108 гривень. На препарати, які не продають в Україні, рашисти теж роблять велику націнку. Так, краплі Детрімакс в аптеці на Кіровському ринку пропонують купити за 652 рублі, а на російському сайті — за 507 рублів. Сироп Арбідол у Мелітополі продають за 470 рублів, а в інтернеті — за 290 рублів», – йдеться у повідомлені.

Добавлено: 7-02-2023, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх