День єднання: запоріжців закликали приєднатись до святкування

Сьогодні, 16 лютого Україна святкує патріотичне свято, що є символом єдності українського народу. А в умовах повномасштабної війни росії проти України має особливе значення для кожного громадянина країни.

До святкування запоріжців закликали долучитися в Запорізькій міській раді.

«Давайте зробимо це так, як ми вміємо – дружно, яскраво і патріотично. Надягайте вишиванки, гуртом співайте гімн, фотографуйтесь біля прапорів, висловлюйте слова на підтримку наших мужніх воїнів, які боряться за свободу України, і обов’язково викладайте усе це у соцмережі з хештегами #ДеньЄднання, #УкраїнаЄдина, #ЗапоріжжяЄдине», – йдеться у повідомленні в.о. мера Запоріжжя Анатолія Куртєва.




Зазначимо, що передумовою впровадження свята став Указ президента України від 14 лютого 2022 року.

«З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість постановляю: оголосити 16 лютого 2022 року Днем єднання», – зазначається в указі.


Як відомо, саме 16 лютого за розвідувальними даними західних країн, зокрема Сполучених Штатів Америки, росія могла розпочати повномасштабне вторгнення до України. Однак справжня повномасштабна агресія сталася пізніше, 24 лютого 2022 року і триває до сьогодні.
Добавлено: 16-02-2023, 09:50
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх