Колабораційна діяльність на Запоріжжі: СБУ повідомила про підозру двом зрадникам

СБУ повідомила про підозру двом зрадникам, які очолили окупаційні органи влади на тимчасово окупованих територіях Мелітопольського та Василівського районів на Запоріжжі. Про це інформує пресслужба Запорізької обласної прокуратури.

"За даними слідства, після повномасштабного вторгнення росії в Україну вони підтримали окупаційний режим країни-агресора на тимчасово окупованих територіях двох районів та почали активно співпрацювати з ворогом", - йдеться у повідомленні.

Так, один із колаборантів з травня минулого року добровільно очолив незаконно створений на території Василівського району орган - "Пришибский поселковый совет".

Натомість друга зрадниця у червні 2022 року була призначена головою так званої "администрации Чкаловского сельского поселения Мелитопольского района Запорожской области".

Як повідомляють в Запорізькій ОВА, перебуваючи на займаних посадах, вони:

● звільнили усіх не лояльних до нової влади співробітників установ, які безпосередньо їм підпорядковувались та набрали однодумців;
● на публічних заходах наголошували на тому, що росія тут назавжди та закликали населення до підтримки та всілякої допомоги окупаційним військам;
● особисто провели комплекс необхідних заходів для підготовки та організації проведення псевдореферендуму.

За попередніми даними, їм загрожує до 10 років позбавлення волі.
Добавлено: 17-02-2023, 12:47
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх