У Запоріжжі контррозвідка зупинила незаконну легалізацію іноземців в Україні

Контррозвідка Управління Служби безпеки України в Запорізькій області викрила і припинила діяльність групи осіб, які займались протиправною легалізацією іноземців в нашій країні. Серед «клієнтів» були вихідці з країни-агресора та держав так званого «міграційного ризику».

Про це стало відомо з повідомлення у телеграмі Запорізької обласної військової адміністрації.

Спецслужбами було встановлено, що група осіб займалась підробкою офіційних українських документів, такими як: візи, паспорти, посвідки на проживання іноземців.

Виявилось, що деякі іноземні «клієнти» навіть не перебували в Україні під час оформлення таких документів. Зазначимо, що маючи такі документи, вони могли безперешкодно перетинати державний кордон України, а також виїжджати до країн ЄС.

В СБУ повідомили, що коштувала така «послуги» від 500 до 2000 доларів США, в залежності від типу документа і термінів його оформлення.

«За даними СБУ, вказаною злочинною схемою могли скористатися спецслужби російської федерації з метою забезпечення безперешкодного перебування на території України осіб, яких залучено до проведення підривної діяльності в межах повномасштабної агресії проти України», – йдеться у повідомленні.

Розслідування триває.  
Добавлено: 2-03-2023, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх